Skip to content

Nyttehaven

Nyttehaven

– nem, spiselig og dekorativ

Gør din have til et tag-selv marked af friske råvarer, som man ikke lige kan købe i butikkerne. Der er en grundlæggende tilfredsstillelse ved selv at dyrke den mad, man skal spise, og med inspiration fra den franske jardin potager tradition vil der via billeder blive vist, hvordan nytteplanterne (både enårige og flerårige) på smukkeste vis kan indgå i sammenhæng med resten af haven. På dansk kaldes det også en pryd-nytte have.

At dyrke frugt og bær er noget af det bedste, man kan udnytte haven til. Man kan dyrke sin egen usprøjtede frugt og spare mange penge på indkøbsbudgettet.

Hvor den enårige køkkenhave skal anlægges i fuld sol og i god jord, så kan mange af de flerårige, spiselige stauder klare sig under mere skyggede forhold, i dårligere jord og samtidig være praktisk talt vedligeholdelsefrie (permakultur). Kombineret med udvalgte enårige nytteplanter vil disse sammen med frugt og nødder være til stor glæde for både børn og voksne.
Det er her i februar-marts, at der skal planlægges og købes frø til forårets nyttehaveprojekt, så kom og bliv inspireret og få gode råd.

Der bliver vist idéer til anlæg fra 3-4 m2 og op til over 100m2, og der udleveres et konkret forslag til en plan over den spiselige have.

Udover at være hortonom og havearkitekt er AnneMarie også er aktivt medlem af Frøsamlerne, som netop gør et arbejde for at bevare gamle og mere specielle, spiselige planter. 

Alle deltagere vil få udleveret en lille frøpakke fra udvalgte gode nytteplanter.

OBS! Salen incl. P-plads ligger helt i bunden af Sankt Agnes Vej.