Skip to content

Et sort hul – ven eller fjende?

Et sort hul – ven eller fjende?

Carl Erik Lundgaard blev ramt af depression i år 2000 og sad i et sort hul i 4 år. I forsøget på at få hold på sit liv igen gik vejen omkring tiden i 1950, da CEL som 3-årig fik polio og måtte væk fra sine forældre i mere end et halvt år. Siden blev denne periode ikke omtalt, men lagde sig blot som en lurende skygge allernederst i CEL’ s sind. Skyggen manifesterede sig som et sort hul 50 år senere.

Fortælleforedrag om at møde et sort hul, vejen ind i det og vejen ud, og et billede af at sidde midt i det. Kan alt det mørke vendes til noget positivt? Kan en fjende blive en ven? Når mørket fortager sig, er alt så som før?
Med foredrag, fortællinger, musik og sange forsøger Carl Erik Lundgaard at belyse emnet ud fra egne personlige erfaringer. Spørgsmål og kommentarer er velsete.

Carl Erik Lundgaard (CEL) f. 1947, historiefortæller, musiker, komponist og tidl. lektor på Det fynske Musikkonservatorium.
CEL har i årenes løb modtaget 2 Danish Music Awards, og Fyns Amts Musikpris og endvidere modtaget DR’s og Skagen Festivalens ”Årets Folkemusiker” pris. 
Modtog i 2011 komponistorganisationen DJBFA’ s hæderspris.
Blev i 2015 udnævnt til Rigsspillemand i Danmark.

CEL har spillet og fortalt i alle kroge af Danmark og det halve af verden.
I dag er historiefortællingen kombineret med musik på de små harmonikaer af træ det vigtigste. Siden starten af denne aktivitet i efteråret 2009 har CEL leveret over 800 arrangementer over det ganske land.