Skip to content

Familie vandretur Ordrup Næs

Familie vandretur Ordrup Næs

Tag familien med på vandretur ved stranden på den lille halvø Ordrup Næs lige her i Odsherred. Vi vil opleve områdets natur- og kulturlandskab i et roligt vandretempo. Vandreturen er ca. 13 km lang.

Ordrup Næs er et åbent ubebyggede næs, som strækker sig ud i Sejerøbugten, er vejret med os kan både Sejerø og Samsø ses tydeligt fra næsset.

Her opleves et stykke ægte dansk kystnatur som med sin tusinder år lange brug til græsning af gårdenes husdyr, er et klassisk dansk kulturlandskab.

I et smukt dalstrøg mellem store morænebakker lå engang to små landsbyer bestående af henholdsvis ni og fire gårde, det var Ordrup og Kårup, i 1797 blev en del af gårdene flyttet ud så landsbyerne næsten forsvandt, med tiden kom flere huse til og Ordrup blev igen til en fungerende landsby, i dag er Ordrup en smuk lille perle, med et Ishus som er et besøg værd, så vi lægger vejen forbi.

Kårup er i dag mest kendt for at lægge navn til skoven som blev plantet i begyndelsen af 1900-tallet som led i arbejdet med at holde på den tørre og grusede jord.

Undervejs holder vi en god pause til at nyde den medbragte mad og den skønne natur.

Oplevelsen er åben for alle over 8 år.