Skip to content

Portrætmaleri

Portrætmaleri

På kurset maler vi både efter model i studiet, sort/hvide fotografier og tegnede oplæg. Vi arbejder med klassiske, traditionelle maleteknikker for opbygningen af det naturalistiske portrætmaleri. Teknikker, der er en stor hjælp, til at gengive figurens proportioner korrekt. Der vil være farvelære med fokus på at lære at blande hudtoner, der virker naturlige og levende i både lys og skygge. Undervejs skelner vi til nogle af de store portrætmalers forskellige teknikker og personlige farvepaletter, som for eksempel Rembrandt, Vermeer og Zorn. Målet er at frembringe portrætmalerier, der både ligner og er levende og udtryksfulde.

Hver lektion starter med holdundervisning, derefter vil der blive arbejdet selvstændigt med individuel vejledning. Du er velkommen til at deltage, hvad enten du er øvet portrætmaler eller helt nybegynder.

Jeg anbefaler at arbejde med oliefarver, men hvis akryl er dit foretrukne medie, er det også velkomment. Du skal selv medbringe lærred, pensler og farver. Gennem forløbet vil vi arbejde med følgende farver: Ivory sort (bensort), Titan hvid, Rå Umbra (raw umber), gul Okker (yellow ochre) og kadmium rød medium. Hvis du arbejder med akryl, anbefaler jeg mærkerne Golden eller Winsor Newtons professionelle kvalitet. I olie er der mange gode mærker i både studie og kunstner kvalitet, for eksempel Winsor Newton, Maimeri, Sennelier, Old Holland og royal Talens.