Skip to content

Klæbehjerne - Husk bedre

Klæbehjerne - Husk bedre

Du kender det sikkert:

Du går i supermarkedet på vej hjem fra arbejde efter nogle få ting til aftensmaden og madpakkerne i morgen: Æbler, rugbrød, leverpostej, agurk og oksefars. Men kommer kun hjem med rugbrød, leverpostej og oksefars. Måske har du også prøvet at stå over for en person, der hilser så hjerteligt på dig, mens du forgæves graver i din hjerne for at komme i tanke om personens navn?

Eller at glemme pointer, når du holder tale eller præsentationer på arbejde? Så er det på tide at rette op på din hullede hukommelse.
 
Og det kan lade sig gøre med selv en forholdsvis lille indsats, fortæller professor og hjerneforsker Troels Wesenberg Kjær i bogen Klæbehjerne. Den nyeste hjerneforskning dokumenterer, at den menneskelige hjerne er plastisk og dermed kan formes og udvides ved dagligt brug.
 
Sammen med journalist Anne Mette Futtrup beskriver Troels Wesenberg Kjær, hvordan det kan gå til, at hjernen kan blive større og stærkere gennem træning på lige fod med biceps og triceps.

Forfatterne fortæller til de travle, at selv små uvante udfordringer i dagligdagen gør gavn: at gå baglæns et par minutter hver dag, at løse en sudoku, synge en sang eller vælge en anden vej hjem fra arbejde end den sædvanlige.

Har du tid til mere, opfordrer bogen til større forandringer i din hverdag og dermed bedre hukommelse ved for eksempel at lære et nyt sprog, at forære GPS’en væk og udelukkende køre efter kort, eller at lære kongerækken udenad fra Gorm den Gamle til Margrethe II.
 
Jo mere, du bruger hovedet, des bedre.
 
Foredraget tager afsæt i bogen, så du kan teste din hukommelse, og du kan lære metoder og teknikker til at lære at huske bedre.