Højskolen består af 5 arrangementer med forskellige foredragsholdere og arrangementer til en samlet pris.
Højskolen afholdes tirsdage kl. 13:00-15:00 i Frederikssunds ikoniske kulturhus, Elværket, Ved Kirken 6, Frederikssund.
Tirsdag den 13. september
”Bag fængslets mure”
Tom Thomasen, Foredragsholder
Krimiforfatter Tom Thomasen, som har været fængselsbetjent igennem 37 år ved Københavns Fængsler, har sammensat et fantastisk spændende foredrag.
Foredraget fører dig ind i livet bag de høje mure, hvor håndtagene sidder udvendigt på dørene.
Tom Thomasen har allerede været benyttet som historiefortæller – en meget underholdende en af slagsen – og en del gange rundt i landet efter sin første bog. Tom Thomasen er for øvrigt også en anerkendt tryllekunstner gennem mange år, så han er en scenevant foredragsholder.
Foredraget er en beskrivelse af det daglige liv i fængslet, udvikling i fængselssystemet, fangernes oplevelser m.m. fortalt i hans meget sjove, men også alvorlige historiefortællinger.
Bøgerne Ringen er sluttet (2014), De røde diamanter (2015) og Den glemte fortid (2017) har alle en baggrund i det kriminelle miljø fra Københavnske Fængsler fra 1967 og frem – et miljø, som altid er fyldt med spænding og action.
Tirsdag 27. september
Jeg gik Catwalk hos Coco Chanel
Karen Høeg, Foredragsholder
Hør Karen Høeg, tidligere husmodel hos Coco Chanel, fortælle om sin tid hos ”Mademoiselle”, oplevet fra sminkerummet, systuerne og de daglige catwalks i den ”nr. 5” duftende spejl-salon foran filmstjerner, prinsesser og olie-millionærer.
Hør om Cocos utrolige liv på godt og ondt, omgivet af mystik og farlige eksperimenter i kærlighed og politik (f.eks. venskabet med W. Churchill og forholdet til en nazi-spion). Desuden om samarbejdet med 1920’ernes berømte avantgarde-kunstnere Picasso, Igor Stravinskij, Jean Cocteau m.fl., som hun støttede økonomisk. For Karen var det en forrygende tid i 60’ernes Paris, men hun deler også den høje, personlige pris, som hun betalte for glamouren i Maison Chanel.
Tirsdag 11. oktober
Livet set med (H)vid-vinkel
Kurt Flemming, Foredragsholder
Et positivt foredrag der tager udgangspunkt i Kurt Flemmings eget liv:
Kurt Flemming startede tilbage i 1962 med at trylle! Og allerede dengang var målet at blive professionel tryllekunstner. Men forældrene ville dog have, at han skulle have en uddannelse først, så var der da altid noget at falde tilbage på, når han nu engang blev klogere. Han er dog ikke blevet klogere, for Kurt Flemming er stadig tryllekunstner, og med en god og lang læretid er han blevet en af landets bedste. Ud over trylleriet tog han i 1992 springet og blev Pjerrot i Aalborg Tivoliland og fra 1997 som Pjerrot på Dyrehavsbakken.
Om: en fantastisk barndom. En meget svær skoletid. Om at træffe nogle svære valg. En lang idrætskarriere på højt niveau. Om at blive artist på trods af et lille talent, men med stor vilje. Om at få Danmarks mest eftertragtede artistjob som Bakkens Pjerrot. Om at lavet 25.000 forestillinger og stadig glæde sig til den næste. At gå 800 km på Caminoen over Pyrenæerne. Et foredrag med både dybde og humor.
Tirsdag 25. oktober
Russiske krigsfanger i Danmark under 1. verdenskrig
Mette Kia Krabbe Meyer, Foredragsholder
Mange russiske soldater blev taget til fange under Første Verdenskrig. 6.000–7.000 af disse havnede i Nordslesvig. Her blev mange af krigsfangerne brugt til landbrugsarbejde som erstatning for de mange mænd, som var indkaldt til tyske militærtjeneste. Mange af krigsfangerne så sit snit til at flygte over grænsen til Danmark, som under 1. verdenskrig var neutralt, og blev her som krigsflygtninge interneret i lejre bl.a. Horserødslejeren.
Tirsdag 8. november
Tolken – hvortil min verden går
Teaterforestilling i Parkteatret Frederikssund
Denne gang er højskolen flyttet til Parkteater i Frederikssund hvor vi, i forlængelse af Mette Kia Krabbe Meyers foredrag den 25. oktober, skal overvære teaterforestillingen ”Tolken – hvortil min verden går”
Første Verdenskrig raser. Russiske krigsfanger flygter fra forfølgelse og krigsarbejde i Nordtyskland til det neutrale Danmark. De kommer sejlende på vognbunde, sammenbundne grene og dejtrug. De håber på en dag, at kunne vende hjem til deres familier fra internatet i Horserødlejren. Fra Ribe ser den unge Ingeborg Stemann al krigens had og elendighed. Hun rejser til Horserød for at hjælpe, for at forandre verden og ikke lade mørket sejre. I mødet med russerne, mennesker mærket af krigen og flugten, møder Ingeborg den betagende Mikael Romanov. Hun konfronteres med sine egne værdier, idealer og sit livssyn samtidig med, at hun nedskriver russernes flugtberetninger.
I forbindelse med forestillingen serveres kaffe og kage i Parkteatret.'