Skip to content

Hjemmesider skal også have service engang imellem - fra mandag d. 21. september kl. 18 til tirsdag d. 22. september kl. 02 er det desværre ikke muligt at bestille plads på vores super fede hold

Hitlerkup og hyperinflation

Hitlerkup og hyperinflation

Tysklands ekstreme år 1923.

Galopperende inflation og tegnebøger, der blev erstattet med trillebører, den fransk-belgiske besættelse af Ruhr-området og Hitlers forsøg på kup i Münchens Bürgerbräukeller: 1923 var ekstremernes år, hvor størstedelen af den tyske befolkning led frygteligt under fx brødpriser på over 100 milliarder Mark.

I takt med, at pengenes værdi styrtdykkede, voksede befolkningens mistillid til alle hidtidige værdier: Normer og dyder stod for skud, og mange ”dansede på vulkaner” i et eksploderende forlystelsesliv uden tanke for morgendagen. Men også den yderste højrefløj profiterede af den udbredte mistillid til det bestående. Den 8. og 9. november greb Hitler til handling, da han i Münchens Bürgerbräukeller proklamerede det nationale diktatur og hans (mislykkede) ”march til Berlin”.

Kom og få indblik i denne ekstreme tid, hvor nazisterne gav en forsmag på virkeligheden præcis 10 år senere, da det lykkedes Hitler at komme til magten.