Skip to content

En rejse, to røvere, én roman

En rejse, to røvere, én roman

Rejseforedrag med den prisbelønnede forfatter og computerspilforfatter Morten Brunbjerg, aktuel med romanen Gletsjeren. 

Da Morten Brunbjerg flytter til New Zealand, venter et år, hvor han skal opleve landet, mange beskriver som verdens smukkeste.
Men eventyret tager en uventet drejning. Morten Brunbjerg mister sit arbejde som fagbogsforfatter, fordi firmaet lukker og ejeren flygter til Thailand med pengene. Uden en klink på lommen står Morten Brunbjerg i New Zealand og aner ikke, hvad han skal gøre. Inden han ser sig om, bliver hans bil stjålet af bankrøvere og er med i en timelang biljagt.

Det er her, Morten Brunbjerg stirrer op på den berømte Fox Glacier og beslutter ikke at give op. Han begynder at skrive romanen "Gletsjeren" om en kvinde, der falder i en gletsjerspalte og kæmper for at komme fri. Det bliver en roman om tilgivelse og om, hvilken magt vi mennesker egentlig har over vores egen skæbne. 

Undervejs vandrer Morten Brunbjerg selv på Fox Glacier og bruger oplevelserne i bogen. En rejse, to røvere og en roman er et anderledes rejseforedrag om at stå på den anden side af jorden i så uventede og uvante situationer, at man har lyst til at give op.

Om at kæmpe for det liv, man vil leve, og at gøre sin hobby til sit arbejde.

Undervejs viser Morten Brunbjerg billeder fra New Zealand og fra Fox Glacier og læser brudstykker op fra romanen. Gletsjeren udkom den 6. april 2022. Tilhørerne har mulighed for at købe bogen med rabat til foredraget.