Skip to content

Undskyld hvis vi roder lidt på hjemmesiden. Vi er ved at gøre efterårets mange spændende tilbud klar - højskoler, ture, rejser, foredrag, kurser og workshops. En masse gode kendinge og en masse nyheder. Alt vil være tilmeldingsklar inden sommerferien. Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du direkte besked. Vi glæder os til at se dig!

Bliv klogere på olivenolie

Bliv klogere på olivenolie

Olivenolie-foredrag med smagning 
Casa di Rosa v/Ellen Lundqvist

”Casa di Rosa Olivenolie” er ejet af søstrene Ellen og Mette Lundqvist. 

Ellen har boet i Italien siden 2001 og har arbejdet med olivenolie igennem de sidste 10 år, hvor hun står for den daglige drift i olivenlundene. Mette bor i Danmark og tager sig af administrationen.

Ellen fortæller om Umbrien i Italien, om pasning af oliventræerne og ikke mindst om høsten og presningen af olivenfrugterne. Hun fortæller om olivenoliekvaliteter, om kold-pres, om udfordringerne ved at dyrke oliven og om, hvorfor en olivenolie høstet fra de samme træer ikke smager ens fra år til år.

Hele foredraget er understøttet af flotte billeder fra området samt detaljerede billeder af høsten og forarbejdningen på den lokale mølle. 

Undervejs smager vi på tre forskellige olivenolier: Sidste års høst, dette års høst og til sammenligning en populær olie fra supermarkedet. 
Til smagningen serveres brød, vin og vand. (Glutenallergikere kan med fordel medbringe eget brød.) 

Efter foredraget vil der være mulighed for at købe olie fra årets olivenhøst.