Skip to content

Lev livet godt og bæredygtigt

Lev livet godt og bæredygtigt

Leif Sønderberg Petersen fortæller om, hvordan vi lever bæredygtigt og beskytter kloden og klimaet.
Mange ønsker at leve bæredygtigt, at tage hensyn til klimaet og klodens sparsomme ressourcer. Men vi ved ikke altid hvordan, eller om det nytter noget. Vi stiller os selv spørgsmål som:
Hvordan finder jeg de klimavenlige madvarer? Hvordan sparer jeg bedst på energi, vand og varme? Hvilken slags bil er mest klimavenlig? Er det slut med at flyve på ferie til de varme lande? Hvordan ved jeg, om mit tøj er bæredygtigt? Hvordan indretter jeg mit hjem mere bæredygtigt?
Foredraget giver den nyeste viden og masser af konkrete forslag til at leve bæredygtigt. Forslagene spænder vidt, lige fra, hvad man kan gøre uden at rejse sig fra lænestolen, til at bruge sin fritid på bæredygtige, sociale aktiviteter.
Det er baseret på Leif Sønderberg Petersens nye bog ”Lev livet godt og bæredygtigt - 17 gode leveregler og 500 konkrete forslag til at leve et godt og bæredygtigt liv” og kommer ind på klimaforandringerne, som måske er ét af de alvorligste problemer, vi har stået overfor. Men at leve bæredygtigt handler ikke kun om klima. Bæredygtighed handler fx også om at købe bæredygtige varer, genbruge i stedet for at kassere, passe på naturens liv til lands og i havet, hjælpe de fattige og sultende, bidrage til ligestilling og mindske rovdriften på jordens ressourcer.
Foredraget giver masser af gode forslag til, hvordan hver enkelt person selv kan gøre en verden til forskel, når det handler om at være med til at skabe fremtidens bæredygtige samfund.