Skip to content

Vær opmærksom på, at vi opdaterer vores systemer fra den 21. sep. kl. 18 til og med den 22. sep. kl. 02. Det vil i dette tidsrum ikke være muligt at foretage tilmeldinger.

Nordisk gastronomi

Den Nordiske Gastronomis Historie

Den Nordiske Gastronomis Historie

En overdådig, farverig og overraskende rejse gennem den nordiske gastronomi og kogekunstens historie. En guide gennem madhistorien, som beviser den gamle sandhed, at mad ikke bare er mad. Et foredrag baseret på værker som ”Gastronomi - til bords med historien”, ”Auguste Escoffiers erindringer” og ”Det nye nordiske køkkenmanifest”.
Smag, spisevaner og madlavning skifter med kulturmønstre og samfundsklasser, med alder og køn, med århundreder og årstider, med klima og vækstzoner og med religion og etik.
Det er bl.a. den slags ting, nordisk gastronomihistorie handler om. 
Den beskriver de fine franske hofbanketter og almindelige menneskers middagsmad, den fortæller om sammenhængen mellem mad og kærlighed, om nationalretter og folkekarakter, om det farlige, det fremmede og det forbudte. 

Foredraget afsluttes med smagsprøver.