Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland froedrag Når far skal dø og vi skal nok klare den

Far skal dø – og vi skal nok klare den

Et rørende foredrag om at bevare troen på det gode, hjælpe børn og voksne i sorg og tale om det, der er svært.

Kirsten Wallentin er lykkeligt gift og mor til to, da hendes mand får diagnosen ALS. De skal fortælle børnene Vigga og Sally på 9 og 11 år, at deres far skal dø. Som mor, hustru og nærmeste pårørende bliver det Kirstens allervigtigste opgave at passe på børnene igennem Jans sygdomsforløb, fortælle dem sandheden om sygdommen og forberede dem på, at deres far skal dø. Samtidig skal hun beskytte dem mest muligt og fastholde deres barndom og troen på, at livet er godt – også når det ikke er det. Men hvordan gør man det? Hvordan fortæller man et barn, at mor eller far skal dø? Og hvad kan andre gøre for at hjælpe og støtte?

I foredraget ”Far skal dø – og vi skal nok klare den” fortæller Kirsten Wallentin Damgaard sin personlige historie og deler ud af sin store viden om at hjælpe børn og voksne i sorg. I foredraget giver hun gode råd til andre, der står i en lignende situation. Uanset om du er pårørende, en god ven, der gerne vil hjælpe eller fagperson vil du få meget ud af foredraget.

”Far skal dø – og vi skal nok klare den” er et foredrag om at: 
tage de svære samtaler om sorg og døden med sine børn 
støtte børn i sorg og i at bevare deres tro på, at livet er godt 
tackle hverdagen, selvom livet har slået en kolbøtte 
passe på sig selv – når man (måske) samtidig skal passe på alle andre 
insistere på at have et godt liv, selvom man mister en kær 

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 13.11.2024 19:00-21:00 Multikulturhuset, Sønderborg Kirsten Wallentin Damgaard
Kirsten Wallentin Damgaard

Kirsten Wallentin Damgaard

Kirsten Wallentin Damgaard (Msc Psykologi) tilbyder kurser i at støtte børn i sorg, foredrag og sorgbearbejdning. Hun er forfatter til bogen ”Når far skal dø – en fortælling om, når sygdom rammer og gode råd til at hjælpe børn i sorg”. I 2018 mistede Kirsten Wallentin Damgaard sin mand til ALS. I dag bor hun med sine to teenagedøtre.