Skip to content

Tak for din interesse. Fra torsdag d. 28. sep. kl. 17.00 til mandag d. 2. okt. kl. 5.00, kan du desværre ikke tilmelde dig vores kurser, foredrag, ture, arrangementer eller rejser via hjemmesiden, da vores administrationssystem skal opdateres. Men send gerne en mail på sonderjylland@fof.dk hvis der er noget du ønsker at sikre dig en plads på, så kontakter vi dig når vores systemer er klar igen.

Synnejysk - introduktion til og oversigt over de sønderjyske dialekter

Synnejysk - introduktion til og oversigt over de sønderjyske dialekter

Sønderjysk er en af de dialekter, der har holdt sig bedst som levende talesprog, og det bruges stadig af mange sønderjyder som nærhedssprog. Dertil kommer aktuelt en interesse for også at skrive på sønderjysk - specielt på internettet.
Elin Fredsted giver i dette foredrag en introduktion til, hvad sønderjysk egentlig er, historisk og aktuelt. Dernæst følger en oversigt over de forskellige sønderjyske hoveddialekter og deres særlige kendetegn. Foredraget sluttes af med en lille sprogquiz.

Elin Fredsted er sprogforsker og forfatter, opvokset i Sønderjylland i en sprogligt blandet familie, hvor der både blev talt rigsdansk og sønderjysk. Hun er en flittig skribent, efterspurgt foredragsholder og det tætteste, vi kommer på en ekspert i ”synnejysk”.