Skip to content

Tak for din interesse. Fra torsdag d. 28. sep. kl. 17.00 til mandag d. 2. okt. kl. 5.00, kan du desværre ikke tilmelde dig vores kurser, foredrag, ture, arrangementer eller rejser via hjemmesiden, da vores administrationssystem skal opdateres. Men send gerne en mail på sonderjylland@fof.dk hvis der er noget du ønsker at sikre dig en plads på, så kontakter vi dig når vores systemer er klar igen.

UFO'erne kommer

UFO-myten og jagten på liv i universet

Er vi alene i det uendelige univers? Selv om vi endnu ikke har fundet tegn på liv andre steder end her på Jorden, så er svaret nok nej. Spørgsmålet er så, hvor langt der er til de nærmeste naboer, og om de måske allerede har været på besøg! Michael vil fortælle om vores bestræbelser på at finde tegn på liv i universet og vil derudover give sit perspektiv på UFO-myten: Tanken om, at intelligente, teknologisk højtudviklede væsner besøger vores planet.
 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 23.11.2023 19:00-21:00 Multikulturhuset, Sønderborg Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle

Michael Linden-Vørnle har siden 2013 arbejdet som astrofysiker og chefkonsulent ved Institut for Rumforskning og teknologi ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU Space). Her arbejder han netop nu på opbygningen af et tværfagligt forskningscenter på DTU Space med fokus på rumsikkerhed (Space Safety). Rumsikkerhed handler grundlæggende om at forstå, følge og håndtere trusler fra rummet så som effekterne af udbrud på Solen (rumvejr), asteroider og kometer, der kan ramme Jorden samt menneskeskabte objekter i rummet – herunder rumskrot.
Han arbejder også med, hvordan satellitter og droner kan anvendes til bedre overvågning og kommunikation i Arktis og han er leder af DTU Space DroneCenter, der koordinerer og faciliterer forskning i og anvendelse af droner og droneteknologi samt udvikling af autonom infrastruktur.
Desuden har i mange år været tilknyttet den europæiske satellitmission Planck, der fra 2009 til 2012 lavede de hidtil mest detaljerede kort over eftergløden fra universets fødsel - det såkaldte Big Bang. En anden væsentlig interesse er eftersøgningen af liv i universet. Særligt mulig kontakt med intelligente civilisationer er i fokus. Hertil kommer innovativ udvikling og anvendelse af rumteknologi – ”New Space”.
Michaels interesse for rummet blev vakt den 18. april 1982, hvor han var blevet konfirmeret. En af gaverne var en stjernekikkert og da han denne aften ved et rent tilfælde så ringplaneten Saturn gennem teleskopet var hans rejse mod et liv med astrofysik og rumforskning begyndt!