Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sonderborg foredrag Titanic

Titanic

Den 10. april 1912 sejlede Titanic fra Southampton ud på sin jomfrurejse mod New York med både fattige, håbefulde emigranter og nogle af datidens rigeste mennesker om bord. Titanic var det største og mest luksuriøse skib, der nogensinde var blevet bygget, og var endda blevet erklæret synkefrit. 

Blot fire dage senere sent om aftenen ramte Titanic et isbjerg og sank inden for tre timer. I løbet af disse knap tre timer udspillede der sig adskillige dramaer om bord, og historien om denne nats begivenheder har levet videre siden og er blevet genfortalt i adskillige bøger og film.

Kom og hør den virkelige historie bag nogle af myterne om Titanic. Foredraget vil bl.a. omhandle mange af de personlige skæbner, datidens emigration til ”den nye verden”, den uskrevne regel om kvinder og børn først i redningsbådene, omverdenens reaktioner på katastrofen, fundet af vraget i 1985, danske relationer til katastrofen og Titanics rolle og betydning som myte og fortælling i dag. 

 
 

Information

  • Dato 15.11.2024-15.11.2024
  • Adresse Kasernen, Sønderborg
    Gerlachsgade 5
    6400 Sønderborg
  • Lokale Lokale 223-229 - Stort mødelokale
  • Bemærkninger Ved foredrag er tilmeldingen bindende med det samme, og billetprisen kan ikke refunderes. Ved betaling modtager du en kvittering, der gælder som din billet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 15.11.2024 09:30-11:30 Kasernen, Sønderborg Anders Henriksen

Anders Henriksen