Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Foredrag Et halvt år med Gestapo mand ved skrivebord

Et halvt år i Gestapos klør

”Et halvt år i Gestapos kløer” er fortællingen om modstandsmanden Gert Blædels oplevelser under krigen.
Det er en gribende personbåret fortælling om at træffe valg; både de rigtige og et meget skæbnesvangert og forkert valg, der kom til at koste et halvt år i tysk fangenskab under 2. Verdenskrig.

Fortællingen tager sit udgangspunkt i den første nedkastning af illegale våben på Sjælland. Den tager publikum med hele vejen via Vestre Fængsel og Frøslevlejren til Tyskland og den store koncentrationslejr Neuengamme, hvor over 4.000 danskere gennem krigen var interneret. Herfra kommer vi videre til den lille udekommando Dalum, der ligger ved den tysk-hollandske grænse.

Efter tre måneder i dette helvede på jord kommer de danske fanger retur til Neuengamme og i sidste ende med De Hvide Busser retur til Danmark.

Foredraget er en stærk skæbneberetning, der handler om de valg, vi som mennesker tager i de svære stunder. Både i modstandsarbejdet i Danmark men også i en koncentrationslejr, når desperationen er størst, og overlevelsesinstinktet tager over.  

Endelig er det en vigtig historiefortælling om en tid, for ikke ret mange år siden, og om, hvordan vi som mennesker behandler hinanden på den mest grusomme måde.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 04.10.2024 10:00-12:00 Vojens Kultur-og Musikhus Ole Blædel

Ole Blædel