Skip to content
FOF Sønderjylland Foredrag Røverhistorier Jan Tvernø mand foran bil i ørken

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Hvad får et helt almindeligt menneske til at forlade sin alt for velbetalte faste stilling i sygehusvæsenet for at kaste sig ud i et usikkert liv som professionel turist på kanten af verden? Det kan du få svar på, når jeg levende, humoristisk og selvironisk fortæller om mine motiver for at opsøge nogle af verdens mindst besøgte afkroge.

På mine rejser har jeg altid stræbt efter at opleve det ekstraordinære. Jeg har altid opsøgt det højeste bjerg, den mest støvede vej, den fjernest beliggende landsby, det højeste bjergpas og andre spektakulære steder. Jeg er typen, der uvilkårligt drejer til venstre fra hovedvejen, hvis sidevejen fortaber sig i horisontens intethed.

Jeg elsker at formidle budskabet om interkulturel forståelse på tværs af åbenlyse forskelligheder. I bund og grund er Jorden befolket af helt almindelige mennesker, som har de samme grundlæggende udfordringer uanset, hvor i verden de bor.

Passionen for det bemærkelsesværdige og ekstraordinære rejsemål er en meget stor del af min rejsefilosofi, og er der en plet på et landkort, så kan du komme dertil og eksistere. I dette foredrag fortæller jeg bl.a. om, hvordan man tackler:

- sikkerhedslandinger i Papua Ny Guinea
- unge mænd med Kalashnikovs i Sydsudan 
- rejser til lande, som i realiteten ikke eksisterer
- det intensive møde med bjerggorillaer i Uganda
- udmattelse i godt 7.000 meters højde i Andesbjergene
- alvorlige bilulykker på Pamir Highway i Tadsjikistan
- anholdelse i La Paz lufthavn
- færdselspolitiet i Kirgisistan
- forhør på en militærbase i Somaliland under mistanke for spionage
 
…og meget meget mere bakket op af mit omfattende og meget roste fotomateriale.