Skip to content
Winston Churchill

Churchill - Bulldog og imperialist

Churchill - Bulldog og imperialist

– den største af alle briter

Winston Churchill blev født på det kæmpestore slot Blenheim i 1874 og døde i London i 1965. Få engelske politikere har været så elskede og forhadte som Churchill. Han var fra sin tidligste ungdom en meget omstridt person, men alligevel kunne BBC i 2002 udnævne ham til ”den største af alle briter” efter en folkelig afstemning blandt mange kandidater.

Churchill var en eventyrer, og hans liv var eventyrligt. Foredraget vil fortælle om den rastløse Churchill, som aldrig fik taget en eksamen men som journalist konstant var på forkant med udviklingen og med i verdens brændpunkter i Indien, Sydafrika og Mellemamerika. Det blev dog især som politiker, han satte sine vigtigste spor med utallige ministerposter. 

Foredraget vil gøre rede for hans ukuelige kampvilje og optimisme gennem hele livet og slutte med hans tid som premierminister. Han bragte Storbritannien intakt gennem 2. Verdenskrig, hvor briterne i flere år i realiteten både kæmpede alene og med ryggen mod muren. Fra starten i 1940 kunne Churchill, ’The Bulldog’, alligevel kun tilbyde dem ”blod, sved og tårer”.