Skip to content

Tak for din interesse. Fra torsdag d. 28. sep. kl. 17.00 til mandag d. 2. okt. kl. 5.00, kan du desværre ikke tilmelde dig vores kurser, foredrag, ture, arrangementer eller rejser via hjemmesiden, da vores administrationssystem skal opdateres. Men send gerne en mail på sonderjylland@fof.dk hvis der er noget du ønsker at sikre dig en plads på, så kontakter vi dig når vores systemer er klar igen.

Winston Churchill

Churchill - Bulldog og imperialist

– den største af alle briter

Winston Churchill blev født på det kæmpestore slot Blenheim i 1874 og døde i London i 1965. Få engelske politikere har været så elskede og forhadte som Churchill. Han var fra sin tidligste ungdom en meget omstridt person, men alligevel kunne BBC i 2002 udnævne ham til ”den største af alle briter” efter en folkelig afstemning blandt mange kandidater.

Churchill var en eventyrer, og hans liv var eventyrligt. Foredraget vil fortælle om den rastløse Churchill, som aldrig fik taget en eksamen men som journalist konstant var på forkant med udviklingen og med i verdens brændpunkter i Indien, Sydafrika og Mellemamerika. Det blev dog især som politiker, han satte sine vigtigste spor med utallige ministerposter. 

Foredraget vil gøre rede for hans ukuelige kampvilje og optimisme gennem hele livet og slutte med hans tid som premierminister. Han bragte Storbritannien intakt gennem 2. Verdenskrig, hvor briterne i flere år i realiteten både kæmpede alene og med ryggen mod muren. Fra starten i 1940 kunne Churchill, ’The Bulldog’, alligevel kun tilbyde dem ”blod, sved og tårer”.
 

Information

  • Dato 13.10.2023-13.10.2023
  • Adresse Ahlmannsparken, Gråsten
    Ahlefeldvej 4
    6300 Gråsten
  • Lokale BHJ Salen
  • Bemærkninger Ved foredrag er tilmeldingen bindende med det samme, og billetprisen kan ikke refunderes. Ved betaling modtager du en kvittering, der gælder som din billet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 13.10.2023 09:30-11:30 Ahlmannsparken, Gråsten Jørn Buch

Jørn Buch