Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Mangler du noget konkret er du også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk eller ringe på tlf. 93 88 15 97 i vores åbningstid.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Mobilitet personer på måtter

Mobilitet - skuldre, hofter og fødder - Sønderborg

Vi sidder ned, om vi cykler, træner i maskine eller nyder en kop te i sofaen. På denne måde tilbringer vi mange timer eller laver meget ensartede bevægelser - som regel rettet mod fronten af kroppen. Det kan på længere sigt godt give ubehag som smerter, der ikke har anden oprindelse, end at kroppen er i ubalance, som fx når man har ondt i ryggen engang imellem.

På den måde oplever mange, at holdningen bliver mere foroverbøjet, nakken er ikke så stærk, og også balancen bliver udfordret, da ryggen og ballerne måske ikke er så stærke længere, hvilket desværre sker i en yngre og yngre alder efterhånden. Men selv om mange ved det, kan det godt være svært at finde sig til rette i et center men også at træne med den rette vægt. Når vi bruger kroppen, er det nemt. Man lægger bare ikke så meget af vægten over, så længe man ikke er så stærk. Her er der fokus på øvelse frem for træning, men idet man øver mange gange, bliver man trænet. 

Man vil komme til at lave øvelser, hvor man laver en rækkefølge, som gentages, og hvor der bliver lagt på fra gang til gang. Det er ikke et system men en række af øvelser, der er udfordrende, men som starter med en lille bevægelse, som efterhånden, som man bliver stærkere og mere mobil, gøres større.  

For at rette op på det hele laver vi på holdet øvelser, der styrker hofterne, bagsiden og kroppen generelt i bevægemønstre, der er mere naturlige.  Over de næste mange gange vil vi arbejde med gulvøvelser, hvor alle med en almindelig men stiv krop kan være med. 

Derudover vil der være et fast program for fødderne hver gang, hvor fodens muskler bliver styrket med bolde og elastikker men også med apparatur, der er designet netop til dette. Fødderne er vigtige både for balancen, når vi går, men også for kroppens holdning.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 23.09.2024 18:30-19:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
2 Mandag 30.09.2024 18:30-19:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
3 Mandag 07.10.2024 18:30-19:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Martin Odmand Jørgensen

Martin Odmand Jørgensen

Jeg har på min egen krop oplevet, hvordan naturlige bevægelser i træningen giver meget mere end fx mange fitnessrutiner og nyere standarder. Jeg er meget imponeret over, hvordan man tidligere har trænet og bevæget sig. Rundt omkring i verden er der folk, der arbejder netop med det at bruge sin egen krop, bevæge den, som den var ment til og dermed bevare livskraften. Men med mindre man selv er meget opsøgende, så finder man sjældent trænere, der kan gøre det.

Samtidigt finder man jo tilbage til naturen, da den giver noget både fysisk, men også psykisk, begge dele vil jeg gerne have ind i træningen. 

Jeg er opmærksom på, at alle får en god træning og gerne med godt humør.