Skip to content

Vi er i fuld gang med at planlægge efterårssæsonen, tilmeld dig vores nyhedsbrev og få besked som en af de første. Mangler du noget konkret er du også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk eller ringe på tlf. 93 88 15 97 i vores åbningstid.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Pilates personer sidder i skrædderstilling

Pilates - Sønderborg

Vi kommer som oftest ikke ned på gulvet, men tyngdekraften og vores egen krop er værktøjet, og målet er at bruge kroppen selv til at få mere styrke og mobilitet. Da vi sidder meget ned, er vi fastlåste i vores bevægelser. Eftersom verden efterhånden er indrettet til os, kommer vi sjældent i yderpositioner, og dermed bliver vores bevægelighed mindre og mindre. Både hofter, baglår og ryg bliver stivere og mindre bevægelige. Man kigger sjældent op eller drejer hele rygsøjlen, så dermed mister man led for led den muskelstyrke, balance og bevægelighed, som ellers er mulige at bevare op i en sen alder. 

For at modarbejde den kunstige indskrænkning af kroppens muligheder sammensatte Joseph Pilates for over 100 år siden et system, der først blev brugt af ordensmagten, senere af balletdansere, op igennem 40-erne af skuespillere og endnu senere af den almene befolkning. 

På kurset arbejdes med de oprindelige Pilates-øvelser i den oprindelige rækkefølge men tilpasset det niveau, man er på, med personlig vejledning.
De forventninger, man får, når man hører om Pilates, er derfor tæt knyttet til de grundlæggende øvelser. 

Frem for en instruktør, der blot viser, vil jeg fortælle, hvordan øvelsen skal laves og rette til, så alle får en oplevelse af, hvad øvelsen går ud på.
Efter behov vil der komme ekstra supplerende øvelser på, som støtter systemet. Vi gennemgår første gang principperne i Pilates, som derefter bruges i øvelserne fremadrettet.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 23.09.2024 16:30-17:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
2 Mandag 30.09.2024 16:30-17:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
3 Mandag 07.10.2024 16:30-17:30 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Martin Odmand Jørgensen

Martin Odmand Jørgensen

Jeg har på min egen krop oplevet, hvordan naturlige bevægelser i træningen giver meget mere end fx mange fitnessrutiner og nyere standarder. Jeg er meget imponeret over, hvordan man tidligere har trænet og bevæget sig. Rundt omkring i verden er der folk, der arbejder netop med det at bruge sin egen krop, bevæge den, som den var ment til og dermed bevare livskraften. Men med mindre man selv er meget opsøgende, så finder man sjældent trænere, der kan gøre det.

Samtidigt finder man jo tilbage til naturen, da den giver noget både fysisk, men også psykisk, begge dele vil jeg gerne have ind i træningen. 

Jeg er opmærksom på, at alle får en god træning og gerne med godt humør.