Skip to content

Plantefarvning af stof og garn

Plantefarvning af stof og garn

OBS. Der undervises samtidig i plantefarvning af stof og garn. Ved tilmelding bedes du i kommentarfeltet notere, om du ønsker at farve stof eller garn.

Drømmer du om at strikke med garn, du selv har farvet? Så kom og lær at udnytte naturens fantastiske farvestoffer til at farve dit eget garn. På kurset lærer du, hvilke planter du kan farve garn med, og vi farver en masse garnprøver, som du selvfølgelig får med hjem. Vi skal farve både ensfarvet og flerfarvet effektgarn. Kurset henvender sig til begyndere og letøvede - du lærer grundprincipperne bag plantefarvning med planter samlet i den danske natur samt med kraprod, cochenille og blåtræ, og du lærer mine egne teknikker til at lave flerfarvet garn og plante speckles. Med hjem fra kurset får du en oversigt over farveplanter, en grundig beskrivelse af teknikkerne og de prøver, vi har farvet på dagen. Du kommer hjem med al den viden, du skal bruge for at fortsætte farvningerne derhjemme.
Udgifter til materialer på 250 kr. (til garn og farvematerialer) afregnes direkte med underviseren.

 

Drømmer du om at pifte dit gamle tøj op med plantefarve eller at farve genbrugte tekstiler og sy nye ting af dem? Så kom og lær at udnytte naturens fantastiske farvestoffer til at farve dit eget stof og tøj. På kurset lærer du, hvilke planter du kan farve stof med, og vi farver en masse stofprøver, som du selvfølgelig får med hjem. Kurset henvender sig til begyndere og letøvede - du lærer grundprincipperne bag plantefarvning med planter samlet i den danske natur samt med kraprod, cochenille og blåtræ. Med hjem fra kurset får du en oversigt over farveplanter, en grundig beskrivelse af teknikkerne, de stofprøver, vi har farvet på dagen, og en mulepose, du selv har farvet. Der vil være mulighed for at tage et stykke tøj med, som du også kan farve på. Du kommer hjem med al den viden, du skal bruge for at fortsætte farvningerne derhjemme.
Udgifter til materialer på 250 kr. (til stof, mulepose og farvematerialer) afregnes direkte med underviseren.