Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderborg Bælgfrugter

Bælgfrugter

Vil du gerne spise mere plantebaseret men har svært ved at komme i gang med at bruge råvarer, som du ikke er vant til at bruge i dit køkken? Eller savner du inspiration til at tage springet til, at grøntsager har hovedrollen på tallerkenen og ikke kun er tilbehør? Så tilbyder jeg to aftener med følgende indhold:

- En aften med, og om, bælgfrugter
- En aften med, og om, klassikere i nye klæder

Opskrifterne er nye, så selv om du har været med på et tidligere hold, vil der være mulighed for at hente yderligere inspiration denne gang.
Der vil både indgå teori og praksis samt være rig mulighed for at smage på de forskellige retter, som vi frembringer. Vi spiser sammen til sidst.

Du får opskrifterne fra kurset med hjem - de er efterfølgende lige til at gå til hjemme i dit eget køkken.

Det hele foregår i det lille, hyggelige køkken på Købmandsgården i Gl. Dybbøl (den tidligere Bülow-Skole).

Der må forventes udgifter til råvarer på ca. 50 kr. pr. gang.

Medbring: Forklæde, viskestykke, karklud, din yndlingskøkkenkniv samt et solidt skærebræt. 

 

Information

  • Dato 03.10.2024-03.10.2024
  • Adresse Købmandsgården/Bülow Sdbg.
    Palmose 14
    6400 Sønderborg
  • Lokale Køkken
  • Bemærkninger Bemærk, at råvarer som udgangspunkt ikke er indregnet i kursusprisen. Denne vil derfor skulle afregnes direkte med underviseren efter hver mødegang. Så vidt muligt oplyser vi om forventet udgift til råvarer på hjemmesiden. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde til vores madlavningskurser.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 03.10.2024 18:00-21:00 Købmandsgården/Bülow Sdbg. Mette Juhl Petersen
FOF Sønderjylland Mette Juhl Petersen

Mette Juhl Petersen

Mit navn er Mette Juhl Petersen.

Oprindeligt er jeg uddannet kjoleskrædder og faglærer inden for beklædning. Senere er jeg uddannet folkeskolelærer og skolebibliotekar. Nu har jeg sluppet folkeskolen og underviser bl.a. senhjerneskadede voksne udover, at jeg har forskellige hold hos FOF lige fra at være i køkkenet med inspiration til plantebaseret mad til dét at arbejde med selvforsyning i det små både i teori og i praksis.

Jeg bor på Broagerland, hvor dét, der startede som dyrkning af grønt i en almindelig lille landbohave, da vi flyttede herud for 16 år siden, kom til også at omfatte en jordlod på naboens mark og over årene har udviklet sig til at have fokus på en højere grad af selvforsyning.  

Jeg er så heldig at være både kone, mor, svigermor, farmor og mormor til en voksende flok af madglade mennesker i mit liv.

Have har jeg haft, i skiftende omfang, lige siden jeg var barn.

At dyrke jorden betyder meget for mig, og det er specielt nogle af de gamle frøsorter, der interesserer mig. Jeg er ivrig frøsamler i foreningen Frøsamlerne, der bevarer gamle danske sorter. Og det kan jeg så fortælle meget mere om i et par timer eller mere!

Alt det, jeg dyrker, ender i vores køkken, hvor der koges, syltes, henkoges, fermenteres, tørres mm., så vores husholdning er så selvforsynende som muligt. Dels er det vigtigt for mig at vide, hvad vi putter i munden, dels er jeg optaget af, hvordan de gamle sorter igen kan finde anvendelse i en moderne husholdning. Det gælder fx tørrede ærter og bønner.

I køkkenet har jeg opholdt mig, siden jeg var barn, hvor jeg har kigget min mormor og min mor over skuldrene. Som voksen har jeg arbejdet i forskellige køkkener, og madglæden er et vigtigt omdrejningspunkt, også når vi mødes i familien. Det er altid godt at samles omkring et måltid mad, både med nogle, man kender og nogle, som man lige har mødt!

Jeg er nysgerrig af natur og optaget af naturen, hvilket afspejles i mine fritidsinteresser, som spænder fra alt fra plantefarvning af garn med planter indsamlet på mine gåture til læsning af faglitteratur om havebrug.

Min viden og nysgerrighed deler jeg gerne med andre, også dig, uanset, om det handler om mad, have eller noget helt andet. Og det uanset, om du er begynder inden for området eller lige så nørdet eller erfaren som mig!