Skip to content
Vegetarisk madlavningskursus FOF

Inspiration til plantebaseret mad

Både min mormor og min mor har altid syltet, bagt og lavet mad fra bunden. Dét har jeg været så heldig at få med mig ved at kigge dem over skuldrene og senere ved bl.a. selv at læse meget mere om og deltage i kurser i dette.
For mig har det altid været helt naturligt at lave mad fra bunden ud fra de råvarer, som er i sæson, da jeg dels kommer fra et barndomshjem med køkkenhave og senere selv har haft køkkenhave i større eller mindre omfang og på nuværende tidspunkt dyrker grøntsager i større stil på en marklod. 
Gennem de senere år er der af mange forskellige årsager kommet fokus på at spise mere plantebaseret mad, et køkken, som indeholder utrolig mange muligheder for at spise både grønt og lækkert, uden at det dermed bliver for besværlig en omstilling af ens vaner.
Jeg har ca. 40 års erfaring med det vegetariske køkken.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i fx en aften med fokus på bælgfrugter, en aften med fokus på hurtig og nem aftensmad, en aften med "tøm dit køleskab" og en aften med klassiske retter i en ny udgave.

Retterne vil som udgangspunkt være vegetariske, ikke veganske.

Der skal regnes med udgifter til råvarer på ca. 300 kr., alt efter sæsonprisen.

Information

  • Dato 13.04.2023-04.05.2023
  • Adresse Broager Skole
    Nejsvej 19
    6310 Broager
  • Lokale E 43
  • Bemærkninger Bemærk, at råvarer som udgangspunkt ikke er indregnet i kursusprisen. Denne vil derfor skulle afregnes direkte med underviseren efter hver mødegang. Så vidt muligt oplyser vi om forventet udgift til råvarer på hjemmesiden. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde til vores madlavningskurser.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 13.04.2023 18:00-21:00 Broager Skole Mette Juhl Petersen
2 Torsdag 20.04.2023 18:00-21:00 Broager Skole Mette Juhl Petersen
3 Torsdag 27.04.2023 18:00-21:00 Broager Skole Mette Juhl Petersen
Se alle Se færre

Mette Juhl Petersen

Mit navn er Mette Juhl Petersen, jeg er 58 år gammel og så heldig at være både kone, mor, svigermor, farmor og mormor til en voksende flok.

Oprindeligt er jeg uddannet kjoleskrædder og faglærer inden for beklædning. Senere er jeg uddannet folkeskolelærer og skolebibliotekar. Nu har jeg sluppet folkeskolen og underviser bl.a. senhjerneskadede voksne udover, at jeg har forskellige hold hos FOF - lige fra at være i køkkenet med inspiration til plantebaseret mad til dét at arbejde med selvforsyning i det små, både i teori og i praksis.

Jeg bor på Broagerland, hvor dét, der startede som dyrkning af grønt i en almindelig lille landbohave, da vi flyttede herud for 16 år siden, kom til også at omfatte en jordlod på naboens mark og over årene har udviklet sig til at have fokus på en højere grad af selvforsyning. 

Have har jeg haft, i skiftende omfang, lige siden jeg var barn.

At dyrke jorden betyder meget for mig, og det er specielt nogle af de gamle frøsorter, der interesserer mig. Jeg er ivrig frøsamler i foreningen Frøsamlerne, der bevarer gamle danske sorter. Og det kan jeg så fortælle meget mere om i et par timer eller mere!

Alt dét, jeg dyrker, ender i vores køkken, hvor der koges, syltes, henkoges, fermenteres, tørres mm., så vores husholdning er så selvforsynende som muligt. Dels er det vigtigt for mig at vide, hvad det er, vi putter i munden, dels er jeg optaget af, hvordan de gamle sorter igen kan finde anvendelse i en moderne husholdning. Det gælder fx tørrede ærter og bønner.

I køkkenet har jeg opholdt mig, siden jeg var barn, hvor jeg har kigget min mormor og min mor over skuldrene. Som voksen har jeg arbejdet i forskellige køkkener, og madglæden er et vigtigt omdrejningspunkt, også når vi mødes i familien. Det er altid godt at samles omkring et måltid mad, både med nogle man kender og nogle, som man lige har mødt!

Jeg er nysgerrig af natur og optaget af naturen, hvilket afspejles i mine fritidsinteresser, som spænder fra alt fra plantefarvning af garn med planter indsamlet på mine gåture til læsning af faglitteratur om havebrug.

Min viden og nysgerrighed deler jeg gerne med andre, også dig, uanset om det handler om mad, have eller noget helt andet. Og dét uanset, om du er begynder indenfor området eller lige så nørdet, eller erfaren, som mig!