Skip to content
Broed

Inspirerende bagekursus

Inspirerende bagekursus

Vi vandrer igennem fortællingen om brødets historie, kornsorter, spiring, kim og konventionelt mel og gennemgår forskellene mellem stenvalset og stålvalset mel. Vi dufter, smager, lytter og mærker brødet, snakker om saftighed i krummen, dejens spændstighed, vi fornemmer dejens udvikling, og hvorfor det har været et så unikt produkt i flere tusinde år. 

Dej på fingrene 
Rune deler ud af erfaringer, tips og tricks – Det gode brød 
- Ælteteknikker/uden æltning - virker begge dele? Folde? 
- Ridseteknik 
- Foldning 
- Friskmalet mel – vi maler selv det mel, vi skal bruge 
- Surdej på den nemme måde og den traditionelle måde 

Bag Brødet 
- Hævetid – hvornår er dejen klar? 
- Temperatur 
- Bagetid 
- Æstetik, brødets udtryk 

Vi spiser sammen 
Afslutningsvis nyder vi en fælles middag, hvor Rune har lidt lækkert hjemmelavet med til det friskbagte brød, hvor vi runder dagen af og får en lille gave med hjem. 
Gave med hjem 
- En enkel hævekurv med hørklæde 
- En ridsekniv 
- Et opslagsværk over de opskrifter og teknikker, vi har gennemgået 
- Og selvfølgelig det brød, som I har arbejdet med i løbet aftenen