Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev

Tyske kulinariske traditioner

Vi dykker ned i grundlæggende nemme retter fra det store tyske køkken (Tyskland, Østrig og Schweitz). Men med mit touch, således at vi både er tro mod den historiske, den udbredte og den variant der tiltaler mig mest. Indenfor hvert tema, så vidt muligt hvis ønskes, med vegetarisk variant.

Fem mødeaftener med hvert sit tema indenfor det tyske køkken:

1. Kohlzeit: Efterårsmad fra Nordtyskland, Rübenmüß (frisk/kålrabigrød og grønlandkål (Henkogt) (Den oldenburgske variant) med kålpølse, røget svinekæbe og hamburgerryg/nakkesteg.
2. Frühstück: Du præsenteres for den bayeriske variant brezel kringel, med sød grovkornet sennep og hvidpølser og lærer at skrælle pølsen rigtigt (smager bedre end den ser ud. Du/I laver selv bauernfrübstück og I prøver en af mine favoritter, der er en tysk varm variant af morgenmadssandwich.
3. Den nemme sult: Du præsenteres for kartoffelpuffer med apfelmüß. Vi skal lave Käsespätzle fra bunden mit rostzwiebl (ten vegetarisk)
4. Sydtyskland: Inden vi dykker nede i det svære præsenteres I for nem Kaiserscmarn med en hjemmelavet blommekompot til. Vi skal denne dag prøve os med at lave serviettenknödel fra bunden med svampe og flødesovs. Det er en større udfordring end det lyder - men meget velsmagende.
5. Schweitz: Vi afslutter kurset med raqlette. Vi tager udgangspunkt i de to metoder - enten at hele osten tilføres varme og det smeltede skrabes af, eller den mange forbinder med raqlette, at man smelter ost ovenpå kartofler med surt til. Vi udvider raqletten med mere moderne tiltag, som jeg holder af, hvor vi forbereder ingredienser der skaber en større variation af raqlette-måltidet.

Du får kopier af opskrifter, og bliver i stand til at lave lette grundlæggende retter, samt hvis du har mod prøve nogen af de mere specielle af derhjemme. Her er en stor velsmag. Uanset om du er kødspisende eller vegetar finder du nye opskrifter her.

Der må påregnes udgifter til råvarer på 450 kr. i alt - afregnes direkte med underviseren ifbm, første mødegang.

Information

  • Dato 05.09.2024-10.10.2024
  • Adresse Sønderskov-Skolen, Sønderborg
    Grundtvigs Allé 100
    6400 Sønderborg
  • Lokale Madkundskab
  • Bemærkninger Bemærk, at råvarer som udgangspunkt ikke er indregnet i kursusprisen. Denne vil derfor skulle afregnes direkte med underviseren efter hver mødegang. Så vidt muligt oplyser vi om forventet udgift til råvarer på hjemmesiden. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde til vores madlavningskurser.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 05.09.2024 17:30-20:30 Sønderskov-Skolen, Sønderborg Thore Jensen
2 Torsdag 12.09.2024 17:30-20:30 Sønderskov-Skolen, Sønderborg Thore Jensen
3 Torsdag 19.09.2024 17:30-20:30 Sønderskov-Skolen, Sønderborg Thore Jensen
Se alle Se færre

Thore Jensen


I min undervisning lægger jeg vægt på nysgerrighed, både individuel og fælles, samt en kombination af overblik og detaljer. Jeg stræber efter at skabe vækst i en hyggelig og givende atmosfære.

Jeg er uddannet demenskoordinator og har 15 års erfaring som sosu-assistent.

Jeg har en stor passion for sprog og kultur. Jeg elsker at lære nye sprog, ikke for at tale dem perfekt, men for at forstå dem og opnå en større tilknytning til de mennesker, der taler dem. Jeg har tysk statsborgerskab og har for nylig dykket ned i islandsk, som jeg har udforsket gennem rejser og kulturel interesse.