Skip to content

Yoga for stressramte

Yoga for stressramte

På dette hensyntagende hold er der max 7 deltagere, hvilket giver plads til den enkelte deltagers behov i forhold til stress.

Der undervises i en blid, rolig og til tider ret langsom form for yoga med elementer fra den klassiske Hatha Yoga, en populær form for yoga, og fra Yin Yoga, der er lange, dybe stræk med tid til ro og fordybelse. Der vil være fokus på åndedrættet, der er ét af de bedste redskaber mod stress, da åndedrættet går direkte ind og har en positiv og forandrende effekt på dit nervesystem, der i en stress-situation er i alarmberedskab. Der vil indgå rolige og blide bevægelser og stillinger, der især foregår liggende eller siddende. På dén måde er det ikke en træning, der føles krævende på det fysiske plan. 

Der vil også være tid til meditation med elementer fra Mindfulness (bevidst nærvær i nuet) samt afspænding med bl.a. kropsscanning, hvor din opmærksomhed guides rundt i kroppen, så du bliver bevidst om hver del af din krop og mærker efter. Du vil få et indblik i yogaens fantastiske værktøjer mod stress og fysiske og psykiske spændinger, så du kan reagere hensigtsmæssigt på stress. Her giver du dig selv tid til en pause fra alt andet og til at mærke efter, så du igen får glæde, mere energi og overskud tilbage. Yoga er fantastisk mod stress. 

Medbring evt. din egen yogamåtte, et tæppe og en pude (det er muligt at låne).