Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland FOF Kølletræning

Kølletræning

Vi træner med lette køller efter gamle indiske/persiske træningsprincipper. 

Det drejer sig om at få sving i bevægelserne, så man får trænet hænder og skuldre og ikke så meget om styrke, da køllerne kan varieres fra 0-2 kg. 2 kg lyder ikke af meget, men når man svinger dem 360 grader rundt i en hånd, så bliver bevægelsen hurtigt udfordrende, selv for de stærkeste.

Vi laver gulvøvelser efter behov, som komplementerer kølle øvelserne, med fokus på mobilitet . 

Bevægelserne kræver lidt teknik, så vi starter stille op, og lærer det efterhånden som vi får mere og mere af kroppen med, så det ikke kun bliver overkroppen. Øvelserne kræver blot, at man kan stå op.

Datidens trækøller, som man i miniformat kender fra gymnastikken, er erstattet med plasthåndtag, opfundet af to gutter fra Sønderborg kommune, der også nåede i Løvernes hule med dem (Thierry Sanchez og Ron Bader). 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 23.09.2024 19:45-20:45 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
2 Mandag 30.09.2024 19:45-20:45 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
3 Mandag 07.10.2024 19:45-20:45 FOF, Kasernen, Sønderborg Martin Odmand Jørgensen
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Martin Odmand Jørgensen

Martin Odmand Jørgensen

Jeg har på min egen krop oplevet, hvordan naturlige bevægelser i træningen giver meget mere end fx mange fitnessrutiner og nyere standarder. Jeg er meget imponeret over, hvordan man tidligere har trænet og bevæget sig. Rundt omkring i verden er der folk, der arbejder netop med det at bruge sin egen krop, bevæge den, som den var ment til og dermed bevare livskraften. Men med mindre man selv er meget opsøgende, så finder man sjældent trænere, der kan gøre det.

Samtidigt finder man jo tilbage til naturen, da den giver noget både fysisk, men også psykisk, begge dele vil jeg gerne have ind i træningen. 

Jeg er opmærksom på, at alle får en god træning og gerne med godt humør.