Skip to content
Yoga for alle i FOF

Meditation for begyndere

Meditation for begyndere

Meditation er både selve praksissen at observere dig selv, dine tanker og dine følelser og en indre tilstand af fred. I meditation møder du dig selv dér, hvor du er lige nu og her.
Det er videnskabeligt bevist, at meditation hver dag har en positiv indflydelse på vores liv på mange områder.

Du lærer at lytte til dig selv og være i og acceptere dét, der er, uden at vurdere eller bedømme dig selv. På den måde skaber du en dybere kontakt til dig selv og bliver bedre til at leve livet i nuet og være mere nærværende over for dig selv og dine omgivelser.
I undervisningen vil der både være plads til nemme yogastillinger og stræk, der gør kroppen klar til selve meditationen, så kroppen er i stand til at være i den meditative stilling, og dit sind, der tit er fyldt med myriader af tanker og billeder, bliver også roligere, så du er klar til den meditative tilstand. Der vil være øvelser med åndedrættet og en guidet mindfulnessmeditation eller en kropsscanning, hvor du bliver guidet gennem hele kroppen. På den måde vil du opleve meditation på forskellige måder (liggende eller siddende). Der er mange veje til at opnå en meditativ tilstand, hvor der er ro, harmoni og balance. 

Kom i løst og behageligt tøj, så du kan bevæge dig bekvemt og trække vejret frit.
Medbring din yogamåtte, en pude og et tæppe.