Skip to content
Yoga for kvinder og mænd i FOF

Yogaworkshop - solhilsen, praksis, symbolik og teori

Yogaworkshop - solhilsen, praksis, symbolik og teori

På denne 3-timers workshop vil vi dykke lidt længere ned i Solhilsen-serien også kaldet ”Surya Namaskar”, der er én af de mest populære serier fra yogaen. Her får du mulighed for at lære den endnu bedre at kende - både de fysiske stillinger, symbolikken, teori og historie. 

Der vil være en dejlig blanding af yogapraksis med fokus på selve Solhilsen-serien og alle dens stillinger men også åndedræt, andre stillinger samt evt. afspænding og lidt teori. 
Selve stillingerne fra serien er virkelig vigtige for hele kroppen, da de både strækker og samtidig smidiggør hele kroppen. De er særligt gode for ryggen og har også en positiv effekt på åndedrættet, nervesystemet, fordøjelsesapparatet, blodomløbet mm.

Der er et hav af forskellige varianter af Solhilsen, og her vil vi koncentrere os om især én af dem, der er fra den yogaform, der hedder Hatha Yoga. Ordet ”Hatha” er sanskrit, og ”Ha” hentyder til Solen, sol-energien, det mandlige element, den aktive del og højre side, mens ”Tha” hentyder til Månen, måne-energien, det feminine element, den passive og mere kreative del og den venstre side. Ved udøvelse af Solhilsen og vekselåndedrættet, også kaldet ”Nadi Shodhana”, opnår du balance mellem disse to energier og får en tilstand af fred, ro og harmoni.

Der er mulighed for at låne yogamåtte, tæppe osv. men du er velkommen til at medbringe dit eget.