Skip to content

Undskyld hvis vi roder lidt på hjemmesiden. Vi er ved at gøre efterårets mange spændende tilbud klar - højskoler, ture, rejser, foredrag, kurser og workshops. En masse gode kendinge og en masse nyheder. Alt vil være tilmeldingsklar inden sommerferien. Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, får du direkte besked. Vi glæder os til at se dig!

Grænseløse muligheder…i raglan

Grænseløse muligheder…i raglan – herunder dekorative ind- og udtagninger

Små detaljer kan være lige det, der skal til for at gøre vores strik til en personlig og interessant ting. 
Sommetider har vi lyst til at strikke enkle og klassiske modeller, men alligevel med lille twist, en superfin detalje eller lignende. Og her er vores raglanindtagninger  eller -udtagninger en oplagt valg. Det kan jo sagtens være din personlige lille ændring af en opskrift, som du måske har købt eller fundet på nettet.
Vi skal arbejde med, hvordan vores raglan kan gøres dekorativ, uanset om der strikkes oppefra og ned- eller nedefra og op. 

En raglan kan laves spinkel og fin- eller bred og meget synlig, med hulmønster, med snoninger, med ribeffekter osv. osv. 
Vi vil afprøve forskellige muligheder og som strikker opfordres du til også selv at finde nye muligheder, som gør dit strik helt unikt.

Medbring :garnrester til afprøvninger, helst glatte garner i uld eller uld-blandinger og i ikke alt for tynd kvalitet. (Vi vil kunne se maskebilledet). 
Strikkepinde, der passer til og evt. nål, saks, mv til endehæftning, hvis du får tid til det, smil!)
Arbejdspapirer med teknikbeskrivelser på nogle muligheder udleveres uden ekstra beregning.

Instruktør:
Hanne Pjedsted, strikdesigner og -underviser. Eget firma: designstrik.dk

 

Information

  • Dato 17.06.2023-17.06.2023
  • Adresse Multikulturhuset - Sønderborg
    Nørre Havnegade 15
    6400 Sønderborg
  • Bemærkninger Denne workshop er udbudt af foreningen Garn uden Grænser, hvorfor FOF’s sædvanlige betalingsbetingelser ikke er gældende. Købet er bindende og billetten kan ikke refunderes. Vær opmærksom på, at du skal have armbånd for at kunne deltage i Strikkefestivalens aktiviteter. Læs mere på www.garnudengraenser.dk.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 17.06.2023 09:00-12:00 Multikulturhuset - Sønderborg Hanne Pjedsted

Hanne Pjedsted

Gråhåret strikker fra 1949, som godt tør vedkende sig at være en ”strikkenørd”, strikkeentusiast eller hvad man nu vil kalde en person, der ikke kan lade være med at strikke.. alle steder og altid, hvor det er muligt (og tilladt). 

Over årene er det blevet til både private og officielle arbejder, fra bestillingsarbejde af sweateren til gymnasiekammeraten og siden til designs og opskrifter for garnfirmaer, projekt for Kunsthallen i Malmø mm.. Undervisning, foredrag, kurser og workshops har naturligt været en del af mit virke, både strikkefagligt og pædagogisk, men især den legende og siden den eksperimenterende tilgang har bidt sig fast om strikkepindene. 

Medstifter og deltager i strikkegruppen ”GEMérne” med udstillingsprojekter på nogle af landets kunst- og kulturinstitutioner, bl.a. Tønder Museum, Vejle Kunstmuseum m.fl.

Tidligere formand for  og initiativtager til strikkeforeningen ”Seriøst strik… for sjov”

Uddannelse: folkeskolelærer med håndarbejde som linjefag (73), Cand. Pæd. i tekstilarbejde fra DPU (98)

Mit professionelle liv:
Fra 2010: Selvstændig med egen designvirksomhed: designstrik.dk 
1997 - 2010: Rektor i VIA University College på professionsbacheloruddannelse i tekstile fag og formidling på Textilseminariet / Skals Håndarbejdsseminarium og på håndarbejdslæreruddannelsen, Designseminariet i Højer. 
1989- 1997: Forstander på Textilskolen i Holte, - en kostskolen med tekstile fag. ( under ”Haandarbejdets Fremme” ) 
Før 1989: Underviser/ lærer/ højskolelærer i tekstil og formning!