Skip to content

Hanne Falkenberg

Hanne Falkenberg

Hanne Falkenbergs designs har været en del af den danske strikketradition i årtier og modeller som Studio, Ballerina og Dacapo ligger i mange klædeskabe over hele verden. 

I dag er Hanne Falkenberg selv pensioneret, men hendes unikke konstruktion af strik, farvesammensætning og sans for detaljer lever videre hos danske Önling, som forhandler opskrifter og garn (Shetlandsuld og Sofistica sommergarn).

I løbet af workshoppen skal vi:
- Stifte bekendtskab med konstruktionen på en håndfuld Hanne Falkenberg designs. De finurlige konstruktioner, der ofte er strikket i flere retninger med ingen eller meget lidt montering gennemgås trin for trin.

- Se på farvesammensætninger, valg af farver/kontraster til 3 forskellige typer af striber og arbejde med vikleprøver, som værktøj til at vælge farvesammensætning i strik.

- Med udgangspunkt i modeller gennemgår og strikker vi en håndfuld af de mest brugte teknikker til kanter, mønster, vendinger og afslutninger. Vi skal bl.a. strikke icordkanter, bisser, forskellige vævestrikmønstre og se på sammenstrikning, som er en af de monteringer Hanne Falkenberg afslutter mange designs med.

Med til workshoppen skal du have papir, noget at skrive med, målebånd, 2 stk. rundpinde i str. 3 mm og 2 stk. strikkepinde i str. 3.5. 

Det varierer om strikkere bedst kan lide at strikke de to Hanne Falkenberg garntyper på pind 3 eller 3.5, så derfor medbringes begge helst. 

For den meget øvede Hanne Falkenberg strikker vil der (rent teknisk) ikke være de store overraskelser i workshoppen, da alle metoder er kendte fra opskrifter. Men måske er her inspiration til nye strikkeprojekter eller overraskende udviklingsmuligheder i de opskrifter du tidligere har strikket. Du behøver ikke have forudgående kendskab til hverken Hanne Falkenbergs designs eller univers. Er du glad for at strikke på pind 3 og have mod på at prøve en helt nye måde at konstruere strik på – så vil din nysgerrighed bliver vakt helt af sig selv.