Skip to content

Tern

Tern

Kom til en spændende og farverig workshop, hvor du vil afprøve forskellige måder at få tern på dit strik på. Ud for 2 forskellige prøver, som du har strikket i forvejen og har med til workshoppen, lærer du hvordan man henholdsvis væver og hækler flotte tern. Det bliver et par timer, hvor der leges med garn og farver og hvor du helt sikkert bliver overrasket over hvordan dit strik kan ændre udtryk fra almindelig retstrik i klare defineret striber til det lækreste ternet tekstil.

Bemærk! at du får lektier for til denne workshop. De 2 prøver skal være strikket og medbringes til workshoppen. Du må meget gerne strikke dine prøver i rester. 

Deltager medbringer: 2 prøver + mere af samme garn som der er brugt til prøverne + ekstra garn + stor stoppenål.

Underviser medbringer: Hæklenåle og inspirations materiale

1. prøve

Den første prøve, du skal have strikket færdig til workshoppen skal strikkes i ret i striber.
Strik gerne med uldgarn til en pinde ca. 4-5 stykker. Brug gerne rester, og bland evt. kvaliteterne, bare de har samme tykkelse og dermed strikkefasthed. Strikken skal ikke være løs.
 
Brug mindst 3 farver, gerne flere. Herover kan du se et eksempel på mit stribeforløb (4 farver).
Hvor stor en prøven du strikker, bestemmer du selv, du skal dog mindst slå 25 masker op. Herfra kan du ellers selv bestemme om du vil slå 30, 40 eller endnu flere masker op. Du kan f.eks slå så mange masker op, at din prøve ender med at passe til forsiden af en pude i bredden 40 x 40, og efterfølgende tilføje et stykke stof til bagsiden. Eller du kan slå x antal masker op i bredden og strikke så langt at dit arbejde kan foldes og passer på størrelse med en kosmetikpung. Hvor mange masker kommer an på tykkelsen af det garn du har valgt.
 
Når du har slået op, skifter du farve i samme side af arbejdet, men bestemmer selv bredden på striberne. Strik lige op til firkanten er lige så høj som den er bred, eller evt. højere, hvis du strikker til en kosmetikpung, og lukker herefter alle masker lige af.
 
Du skal sørge for at der er garn til overs til de lodrette striber. Det ekstra garn tager du med til workshoppen + evt. ekstra garn i andre farver, også farver du ikke lige umiddelbart synes passer det din prøve. Det er nemlig næste helt magisk det der sker når man tilføjer de lodrette striber og farverne ”væves” ind i mellem hinanden.

 

2. prøve

Den anden prøve, der skal strikkes før workshoppen skal strikkes i glat og med udvalgte masker i vrang. Jeg bestemmer maskeantallet og hvor vrangmaskerne skal ligge på prøven, du bestemmer hvornår du skifter farve og hvor brede din striber skal være.

Slå 25 m op med det garn og den farve du har valgt. Opslagningen = 1. pind og prøvens retsiden, så den første pind du strikker er en vrangside pind, hvor de lodrette linjer ”lægges” ind.
Vr-siden: Strik 3 vr, 1 r, 1 vr, 1 r, 5 vr, 1 r, 3 vr, 1 r, 1 vr, 1 r, 3 vr, 1 r og 3 vr.
R-siden: Strik 3 r, 1 vr, 3 r, 1 vr, 1 r, 1 vr, 3 r, 1 vr, 5 r, 1 vr, 1 r, 1 vr og 3 r.
Gent disse 2 p, og skift farve undervejs som ønsket, til du har en kvadratisk prøve. Luk alle m lige af.

Du skal sørge for at der er garn til overs til de lodrette striber. Det ekstra garn tager du med til workshoppen.