Skip to content

Tilmelding er ikke mulig indtil mandag den 2. oktober kl. 05.00 pga. opdatering af IT-systemerne

Oplev Anders Lund Madsen hos FOF Sydjylland

Anders Lund Madsen - Bæredygtighed og klimabevidsthed, Atomkraft

Ikke fordi han hævder at være blevet klimaekspert

Tampen Brænder - 5 fiffige lifehacks til hvorledes vi kommer igennem de nærmeste 100 år uden hverken at tabe fatningen eller miste modet. Bare rolig. Anders Lund Madsen har undersøgt sagen, og der er faktisk en vej igennem det monumentale clusterfuck af en verden, vi har skabt for os selv og vore efterkommere. En smutvej ligefrem. Man kan også kalde det en femtrins raket. En bæredygtig, klimavenlig CO2 neutral femtrins raket endda. Og måske er den atomdrevet, måske er den elektrisk - det spændende er, om den letter...

Kom og oplev dette foredrag for muligvis eneste gang nogensinde! Og efter pausen er der spørgsmål!!

Information

 • Dato 21.11.2023-21.11.2023
 • Adresse Munkensdam Gymnasium
  Tøndervej 100
  6000 Kolding
 • Lokale Kantinen
 • Bemærkninger Køb din billetter før 1. oktober til kr. 225 herefter er prisen kr. 260 Ekstra tilkøbs mulighed.I forbindelse med dette foredrag tilbyder gymnasiets elevstyrede organisation TIP (The Indian Project), der sender overskuddet til Little Big Help, som hjælper udsatte børn og kvinder i Indien., at der kan tilkøbes kaffe, te, kage og vand til kr. 15 pr. del til før og/eller i pausen ved køb sammen med billetten ellers kr. 20 pr. del på aftenen.Bestilling af tilkøb:Foregår som tillægsbestilling for hver billet du køber. Med billetten følger en kupon, som du afleverer i kantineboden, når du henter det du har tilkøbet. Uden kupon betaler du fuld pris kr. 20 i boden, så tilkøb kaffe, te, kage eller vand til kr. 15,00, når du køber din billet til foredraget.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 21.11.2023 19:00-21:00 Munkensdam Gymnasium Anders Lund Madsen
Oplev Anders Lund Madsen hos FOF Sydjylland
Foredragsholder

Anders Lund Madsen

Hvem er Anders?

Anders er uddannet journalist og har oplyst og underholdt mennesker i mange år. Det begyndte i 1994 med et foredrag for bestyrelsen for Hovedstadens Trafikselskab med den frække titel ”Mit liv som buspassager”, og siden er det ligesom gået slag i slag. Og det går op og ned i showbizz. Lavpunktet var et 90 minutters lysbilledforedrag for de frivilligt isolerede i Horsens Statsfængsel, hvor 8 af de 24 isolerede foretrak at være isolerede frem for at høre på Anders Lund Madsens fængslende beretning om sin karriere, og dem, der så kom, de snakkede bare med hinanden under hele foredraget, og da Anders til sidst spurgte, om der var nogle spørgsmål, så sagde én af fangerne ”Ja. Kan du ikke sige noget om dig selv?”, og så skreg de alle sammen af grin - og det foreløbige klimaks er sandsynligvis den sagnomspundne HIMMS-kongres i Las Vegas, hvor han tryllebandt en enorm forsamling af let desorienterede internationale sundhedsøkonomer om vigtigheden af ikke at tage det hele alt for alvorligt og her blandt andet mimede en elevationsseng i segmentet ”ikoniske medicinske hjælpemidler”. Men der har været en del herimellem. Og sideløbende hermed har han arbejdet med comedy, radio, podcast og ikke mindst tv, hvor han senest har produceret dokumentarserierne ”På tirsdag skal jeg dø” om aktiv dødshjælp, samt ”Atomkraft ja tak” om moderne energiforsynings udfordringer på globalt plan til Danmarks Radio.

Og så har han syv børn. Prøv lige at stik den.


Du kender ham måske fra…

 • Atomkraft, Ja Tak! (2023) programserie DR1
 • På tirsdag skal jeg dø‘ (2022) programserie på DR1
 • Jeg vil dø’ (2018) programserie på DR1
 • Anders & Anders‘ (2016-2019), Podcast i samarbejde med Anders Breinholt
 • Du skal dø’ (2013), programserie på DR1
 • Det Nye Talkshow‘ (2009-2011), DR2
 • Gæster fra Rødby - Komik! Musik! Mystik!’ (2009)
 • ‘Helt alene’ (2009), programserie på DR2
 • Enden er nær’ (2007)
 • De Sorte Spejdere’ (2005 til 2008), P3
 • Mr. Nice Guy’ Teaterforestilling med Peter Lund Madsen (2004)
 • Zirkus Nemo’ (1999-2016)
 • Taxa-Madsen’, DR1 (1996)

Hvorfor lige bæredygtighed og klimabevidsthed?

Det er ikke fordi han pludselig hævder at være klimaekspert eller mester i selvforsyning, og han er hverken veganer eller prepper, men Anders har siden 80’erne journalistisk dækket og udforsket Jordens udvikling indenfor emnerne klima, miljø, energi, diversitet og alment hvordan-synes-I-selv-det-går?

Engagementet stammer helt fra barndommen med en far, der var ingeniør og opfinderen af Varmestolen og Den Termiske Mannequin og spænder over ungdommelighedens medlemskab af Greenpeace i sommeren ’83 - med besættelsen af den britiske ambassade som dramatisk højdepunkt og hen til den seneste dokumentarserie, DRs Atomkraft Ja Tak.

Anders har fulgt og forholdt sig til sin planet hele livet, og summen af disse erfaringer og observationer kan nu høstes i et foredrag, der igen individuelt tilpasset kan opleves på en måde, hvor tilhøreren bibringes en større erkendelse af problemernes omfang, uden at hun går i panik og bliver vanvittig deprimeret bagefter. For der er lys for enden af tunnellen! Og man får jo ikke en masse børn, hvis man er sikker på, at Jorden er ved at gå under i næste uge, vel?


Anders som moderator

Anders’ evner til at formidle og skabe god stemning er ikke kun kommet til udtryk i hans egne shows og programmer. Han optræder nemlig også som moderator, hvor han agerer ordstyrer ved alt fra debatter til diverse folkemøder, ligesom han optræder som ambassadør for Angstforeningen, Epilepsiforeningen og Danmarks Akvarium. Gennem sit rolige sind og sin fantastiske forståelse for scenen og publikum formår Anders at formidle selv de tungeste emner på en let og sjov måde. Derudover sørger han med sin krøllede hjerne for at udfordre og underholde publikum ved sine egne foredrag.

Anders Lund Madsen er en meget brugt og populær moderator til blandt andet til Folkemødet på Bornholm, hvor han har haft sin gang siden dens start. Han omstillingsparathed og store viden, gør at intet emne er for stort eller småt. Anders har en stor evne til at bryde svært forståelige emner ned til et hverdagssprog så det er noget vi alle kan forstå. Ligesom han har evne til altid at stille de skarpe og relevante spørgsmål.

Tilkøb ved bestilling

Gymnasiets elevstyrede organisation, TIP (The Indian Project), tilbyder kaffe, te, kage og vand til før og/eller i pausen ved arrangementet, og sender overskuddet til Little Big Help, som hjælper udsatte børn og kvinder i Indien.


Du kan undervejs i tilmeldingsforløbet foretage tilkøb på kaffe, te, kage og/eller vand til 15 kr/stk. (5 kr. rabat). Med billetten følger en kupon, som du afleverer i kantineboden, når du henter det du har tilkøbt. Uden kupon betales der fuld pris (20 kr/stk.) ved arrangementet.

Kaffe-kage-bod på Munkensdam Gymnasium - Eleverne donerer overskuddet fra boden til Little Big Help, der hjælper udsatte kvinder og børn i Indien