Skip to content
Hør om Halabja i Kurdistan i Irak i foredraget med De ikke-anerkendte: Kurdistan, Transnistrien og Somaliland

De ikke-anerkendte: Kurdistan, Transnistrien og Somaliland

Fotografisk skildring af 3 lande, som ikke eksisterer

Tag med på en farverig fotografisk skildring af rejser i Transnistrien, Somaliland og Irakisk Kurdistan. Tre lande som i realiteten ikke eksisterer, men som De Facto er selvstændige med egne regeringer, egne forfatninger, egne flag, egne penge og en helt særlig patriotisk italesat historisk identitet, som der værnes meget nidkært om.

Anerkendelse er et grundvilkår for menneskers trivsel, uanset hvor i verden man bor og uanset hvilken social status man har i samfundet. Forestil dig at det land som du kalder dit fædreland, ikke er en anerkendt del af det internationale samfund og uden taletid i FN. Du kan f.eks. ikke rejse, fordi dit pas ikke er gyldigt og du kan ikke få internationale kreditkort, fordi dit land ikke er en del af SWIFT-samarbejdet.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 24.03.2023 10:00-12:15 KUC Jan Tvernø
Jan Tvernø
Foredragsholder

Jan Tvernø

Jeg er et helt almindeligt menneske, som på min egen kringlede facon, har formået at skabe en usædvanlig tilværelse med mange berigende oplevelser ude i verdens yderste afkroge. Jeg synes derfor selv, at jeg er et meget privilegeret menneske og har noget at byde på af almen interesse.

Jeg holder foredrag, fordi jeg gerne vil medvirke til at afmystificere og afdramatisere den fantastiske verden vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige interkulturelle møder med helt almindelige mennesker, i eksempelvis Sudan, Iran, Bolivia, Mongoliet eller Papua Ny-Guinea.

Jeg holder meget af at formidle dette budskab om forståelse på tværs af forskelligheder på en humoristisk, selvironisk og rigt illustreret facon med mit eget, tør jeg godt sige, meget roste billedmateriale.