Skip to content
Andersens Badehotel i klitlandskab (fra TV2-serien Badehotellet)

Hanna Lundblad - Badehotellet bliver til

Hanna Lundblad - Badehotellet bliver til

Oplev manuskriptforfatter Hanna Lundblad fortælle om tilblivelsen af en af Danmarks mest populære tv-serier

Hvem har ikke ivrigt fulgt med i hverdagslivet på det lille Andersens Badehotel i den yderste klitrække ved Vesterhavet, hvor velhavende familier fra København kommer og tilbringer deres somre?

Den historiske tv-serie ’Badehotellet’ har skildret livet i årene 1928 til 1946, og serien har opnået de højeste publikumsvurderinger blandt nogen anden dansk tv-serie. Serien blev sendt på TV2 for første gang i 2013. Nu nærmer serien sig sin ende med et vemodigt farvel til 10. og sidste sæson i begyndelsen af 2024.

I den anledning får vi besøg af manuskriptforfatter Hanna Lundblad, som sammen med sin ægtemand Stig Thorsboe har udviklet, skrevet og medproduceret tv-serien ’Badehotellet’. Hanna Lundblad og Stig Thorsboe står også bag tv-serier som Krøniken (2004) og Lykke (2011).

Få svar på mange spændende sider af arbejdet med en tv-serie, når Hanna Lundblad fortæller. Hun kommer blandt andet ind på:

  • Hvordan idéen til serien opstod
  • Hvordan karaktererne og fortællingen bliver udviklet
  • Hvordan man arbejder med en historisk tv-produktion
  • Kan nostalgi være andet end længsel efter en svunden tid?

Det hele bliver krydret med masser af sjove klip fra Badehotellet.


Foredraget er et Kolding Talks arrangement.

Kolding Talks er skabt i samarbejde mellem aftenskoler og biblioteket i Kolding - med det formål, at udvikle og eksperimentere med forskellige debatkoncepter med fokus på at inddrage publikum i debatten - fordi vi tror på, at samtale fremmer forståelsen.