Skip to content
Hør mere om Nepal - landet under verdens tag - fra Erik Demant til dette Kolding Talks arrangement

Nepal - Landet under verdens tag

Nepal - Landet under verdens tag

Dyk ned i en billedfortælling, der beretter om spændende, hektiske, rørende og uforglemmelige dage, med Nepalesisk og Dansk Røde Kors side om side

I skyggen af verdens tag, hvor majestætiske bjergtinder rager mod himlen, ligger Nepal. Dette fortryllende land er ikke blot en symfoni af naturlig skønhed, men også en smeltedigel af tusindårig kultur og historie. Men bag den betagende facade ligger der udfordringer, som landets 30 millioner indbyggere står over for. Nepal er rangeret som nummer 11 på FN's liste over lande, der er mest sårbare over for naturkatastrofer.

Mødet med Nepal er som at træde ind i en drøm. Landet omfavner sine besøgende med atmosfære og venlighed. Et utal af sprog og etniske grupperinger samt to store religioner lever og fungerer sammen. Hinduismen og buddhismen sætter sit store præg på landet og familierne, og er med til at give landet sit mystiske og åndelige præg.

Men dette er ikke blot en fortælling om en landets charme. Det er også en historie om kampe og styrke. I Nepal ligger naturens kræfter altid på lur, og indbyggerne står over for udfordringer, som kun få kan forestille sig. Fra voldsomme jordskælv, der ryster fundamentet under deres fødder, til ødelæggende oversvømmelser, der truer deres eksistensgrundlag, har Nepals folk lært at leve i harmoni med naturen og kæmpe imod dens vilje.

Hvem er Erik Demant?

Foredraget afholdes af Erik Demant, der er uddannet lærer, boede og arbejdede i Grønland i 1975 til 1989. I Danmark har Erik arbejdet som leder i det offentlige sektor og som leder af OK-Klubben i Kolding. Erik er formand for Røde Kors Lunderskov og medlem af Hovedbestyrelsen for Dansk Røde Kors, samt bestyrelsesmedlem i flere bestyrelser i Kolding Kommune. Erik har altid arbejdet med formidling og har i flere år holdt foredrag om Grønland, mv.


Foredraget er et Kolding Talks arrangement.

Kolding Talks er skabt i samarbejde mellem aftenskoler og biblioteket i Kolding - med det formål, at udvikle og eksperimentere med forskellige debatkoncepter med fokus på at inddrage publikum i debatten - fordi vi tror på, at samtale fremmer forståelsen.