Skip to content

Kontoret holder sommerferie og er tilbage igen mandag d. 5. august. God sommer og på gensyn

Tilmeld nyhedsbrev
Historisk fotografi af Albert Speer og Adolf Hitler i en bil den 16. september 1937

Barnebarn af en topnazist - Moritz Schramm

En personlig beretning om den tyske efterkrigshistorie

Den tyske historie påvirker stadig mange tyskere, selv det er mere end 70 år efter Anden Verdenskrigs afslutning. Med afsæt i sin familiebaggrund som barnebarn af Hitlers arkitekt og rustningsminister, Albert Speer, giver Moritz Schramm i foredraget en personlig fortælling om den tyske efterkrigshistorie, om arven fra nationalsocialismen, og hvad vi fortsat kan lære af historien.

Han fortæller om minderne om sin morfar, om hans rolle i efterkrigstiden, og om sin opvækst i et 68’er-kollektiv i det daværende Vest-Berlin. Hvordan opleves arven fra nationalsocialismen i dag? Hvad kan vi lære af historien for nutiden og fremtiden? Og hvilke konflikter præger den tyske erindringskultur i dag, mere end 70 år efter krigens afslutning?

Information

  • Dato 08.10.2024-08.10.2024
  • Adresse KUC
    Ågade 27
    6000 Kolding
  • Lokale Auditoriet
  • Bemærkninger Ekstra tilkøbs mulighed: I forbindelse med dette foredrag tilbyder Cafe Hos Martin i KUC, at der kan tilkøbes kaffe/te med gl. dags æblekage til kr. 65 til pausen ved køb sammen med billetten. Vi kan ikke love, at der vil være åbent i Cafe Hos Martin i KUC i pausen. Er der åbent vil det ikke være muligt, at køb gl. dags æblekage. Bestilling af tilkøb: Foregår som tillægsbestilling for hver billet du køber. Med billetten følger en kupon, som du afleverer, når du henter det du har tilkøbt. Tilkøb kaffe/te med gl. dags æblekage, når du køber din billet til foredraget.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 08.10.2024 19:00-21:00 KUC Moritz Schramm
Portrætbillede af foredragsholderen: Moritz Schramm
Foredragsholder

Moritz Schramm

Moritz Schramm er født og opvokset i Berlin. Han er lektor for tyske studier ved Syddansk Universitet, forfatter, og formand for Dansk Tysk Selskab.

I 2020 stillede han op til dokumentarfilmen ”Min morfar, Hitlers ven”, der blev vist på DR2.

Stillbillede fra dokumentaren "Min morfar, Hitlers ven" på DR2