Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Kom og oplev et foredrag med Jørn Buch hos FOF Sydjylland

Det moderne Polen

Murens fald i 1989 startede med de polske valg i sommeren 1989 som viste, at polakkerne ikke havde nogen tiltro til kommunisterne. Denne polske mistillid bredte sig hurtigt til den øvrige del af Østeuropa, da polakkerne havde vist vejen. Men da havde det også taget polakkerne præcis 200 år at genfinde sig selv som et frit folk.

"Noch ist Polen nicht verloren", kunne polakkerne synge i deres første nationalsang kort tid efter Polens 3. og sidste deling i 1795. Staten Polen var ophørt med at eksistere, men den polske nation levede videre. Polens delinger og ophør som stat viser, at Polen har haft en skæbnetung historie.

Hovedvægten vil blive lagt Polens genopståen efter 1. Verdenskrig, og der vil blive fortalt om Polens grusomme skæbne under og efter 2. Verdenskrig, om Polens medlemskab af EU og NATO.

Polen er i dag et moderne og selvbevidst land med rige kulturelle traditioner, men også et land med en smertefuld historie som nationernes Kristus.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 16.09.2022 10:00-12:15 KUC Jørn Buch

Jørn Buch