Skip to content
Hør René Mayowitsch's oplæg og se hans gribende film - Befriet fra Hitlers Helvede

De Hvide Busser - Befriet fra Hitlers helvede

De Hvide Busser - Befriet fra Hitlers helvede

Vi mødes i Rødding Bio - hvor René Meyrowitsch holder et oplæg på ca. 20 minutter, hvorefter filmen Befriet fra Hitlers Helvede bliver vist. Efter pausen er der mulighed for at stille spørgsmål.

Filmen varer en time og er vist på DR2 flere gange. Foredragsholderens bror og forældre var i KZ-lejren Theresienstadt og blev reddet hjem af De Hvide Busser og overlevede. Befrielsen fra KZ-lejrene er den største redningsaktion i Danmarkshistorien, udført af frivillige. Der blev reddet ca. 17.000 KZ-fanger. Mange har aldrig fået fortalt den sande historie om De Hvide Busser - eller fået undervisning i det i skolen.

De Hvide Busser havde samlingssted i Friedrichsruh - og dagens fortælling kan ses som en introduktion til heldagsturen den 17. april til Friedrichsruh - selv om fortællingen er et selvstændigt foredrag.

Uddrag af statsminister Mette Frederiksens brev til René Meyrowitsch:

”De Hvide Busser var en ganske særlig bedrift. Den måde, hvorpå danske frivillige begav sig ud på en farefuld færd gennem et krigsramt Tyskland for at redde nordiske fanger ud af koncentrationslejrene viser et enestående mod og samfundssind.

Tusind tak for dit arbejde med at formidle den vigtige del af vores fælles historie.”