Skip to content

Kontoret holder sommerferie og er tilbage igen mandag d. 5. august. God sommer og på gensyn

Tilmeld nyhedsbrev
Toppen af en græsk kirke med det ikoniske blå kuppeltag med et kors på toppen, samt det græske flag og en kirkeklokke

Mit græske eventyr

Mytologien, antikkens storhed og demokratiets fødsel

Tro og tillid og vores vestlige kulturs fødsel og udvikling - byder dagen på.

Tag med på en interessant rejse med sejlbåden Galadriel langs de billedskønne og historisk interessante græske kyster. Det er fortællinger fra mytologiens magiske verden og om oraklet i Delfi med historier om skæbne og spådomme, der på forunderlig vis er blevet til virkelighed. Her er stof til tankers frie fortolkning.

På Athens Akropolis ser vi beviser på antikkens storhed. Det er stedet, hvor videnskabsmænd og filosoffer lægger grunden til vores kultur. Teatret skaber til debat. Der stilles spørgsmål med hvorfor og hvordan - Ord bliver til magt. Demokratiet bliver født.

"Menneskets største bedrift er sket ved at tale sammen og de største nederlag ved ikke at tale sammen" (Stephen Hawking). Et citat, der igen er blevet højaktuelt.

Sejladsen fortsætter til andre betydningsfulde steder, inden vi når til Rhodos, tempelriddernes ø. Her forlænges de historiske tråde, og de bindes sammen til en forståelse af vores vestlige kulturs udvikling frem til nutiden.

Bliv underholdt og få indsigt i vestlig kultur fra dens skabelse og frem til nutidens demokratiske styreformer og baggrund for at kunne forstå nutiden i et historisk perspektiv.

Foredraget er illustreret med flotte billeder. Det er levende fortalt og krydret med små anekdoter.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 07.10.2024 14:00-16:45 Kultur- og Forsamlingshus Emanuel Leo Schmidt

Leo Schmidt