Skip to content

Kontoret holder sommerferie og er tilbage igen mandag d. 5. august. God sommer og på gensyn

Tilmeld nyhedsbrev
Jan Tvernø på jernmalmstog i Mauritania

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Skal man være røver for at fortælle røverhistorier?

Næh, men det hjælper, hvis man har rejst rundt i verden og set, oplevet og mødt lidt af hvert. Jan Tvernø er så god til at fortælle, at du helt glemmer, at du ikke selv var med på turen. Hør om hvordan man takler to sikkerhedslandinger på Papua Ny-Guinea og om mødet med bjerggorillaer i Uganda. Du får også gode råd til, hvad man tager med som værtindegave, når man er på besøg hos nomader i Mongoliet.

Hvad får et helt almindeligt menneske til at forlade sin alt for velbetalte faste stilling i sygehusvæsenet for at kaste sig ud i et usikkert liv som professionel turist på kanten af verden? Det får du svar på, og der fortælles bl.a. om rejser til lande som i realiteten ikke eksisterer, det intensive møde med bjerggorillaer i Uganda, anholdelse i La Paz lufthavn, om færdselspolitiet i Kirgisistan og forhør på en militærbase i Somaliland under mistanke for spionage.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 09.09.2024 14:00-16:45 Kultur- og Forsamlingshus Emanuel Jan Tvernø
Jan Tvernø
Foredragsholder

Jan Tvernø

Jeg er et helt almindeligt menneske, som på min egen kringlede facon, har formået at skabe en usædvanlig tilværelse med mange berigende oplevelser ude i verdens yderste afkroge. Jeg synes derfor selv, at jeg er et meget privilegeret menneske og har noget at byde på af almen interesse.

Jeg holder foredrag, fordi jeg gerne vil medvirke til at afmystificere og afdramatisere den fantastiske verden vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige interkulturelle møder med helt almindelige mennesker, i eksempelvis Sudan, Iran, Bolivia, Mongoliet eller Papua Ny-Guinea.

Jeg holder meget af at formidle dette budskab om forståelse på tværs af forskelligheder på en humoristisk, selvironisk og rigt illustreret facon med mit eget, tør jeg godt sige, meget roste billedmateriale.