Skip to content
Still fra filmen "Hvidstengruppen II - De efterladte"

Hvidstengruppen II - De efterladte

Anne-Grethe Bjarup Riis har instrueret den danske film Hvidstengruppen II – De efterladte, som er opfølgeren til hendes debutfilm, publikumssuccesen Hvidsten Gruppen fra 2012.

Kom med bag om filmen Hvidstengruppe II – De efterladte, hvor Anne-Grethe Bjarup Riis fortæller om det omfattende arbejde som filminstruktør med dette krigsdrama, som er et grufuldt kapitel i danmarkshistorien og som aldrig før er fortalt.

Anne-Grethe Bjarup Riis viser filmklip og billeder og fortæller om det enorme researcharbejde, som ligger til grund for filmen. Om de historiske karakterer og det enorme skuespillercast der tæller 120 skuespillere fra Danmark, Tyskland, Frankrig, Letland, Norge og Rusland.

Hun giver os et indblik i, hvordan man forvandler et manuskript til en levende fortælling, hvordan hun arbejder med skuespillerne, psykologien og dramaturgien.

Hun fortæller om udfordringerne ved at genskabe et historisk korrekt univers; De hvide busser, bombeflyene, kvindefængslerne, guillotinen, makeup og kostumer lige fra fangedragter og uniformer til hundedækkener med SS-logo.

Hun gennemgår de forskellige locations og fortæller om optagelserne i Letland, og tager os med på en filmet rundvisning fra de to store filmstudier hvor dekorationerne er bygget; de tyske fængselsceller og kontorer er genskabt og også køkkenet på Hvidsten kro er genopført og står som det så ud i 1944.

Et umådeligt spændende foredrag af Anne-Grethe Bjarup Riis, der tager os med bagom filmen og giver os et indblik i hvordan hun arbejder som instruktør.

Information

  • Dato 09.11.2022-09.11.2022
  • Adresse KUC
    Ågade 27
    6000 Kolding
  • Lokale Auditoriet
  • Bemærkninger Ekstra mulighed.I forbindelse med dette foredrag tilbyder Hos Martin på KUC, at der kan tilkøbes en hovedret kl. 18.00 før foredraget og kaffe/te med kage til pausen.Pris:Hovedret før foredraget kr. 165Hovedret før foredraget samt kaffe/te med kage i pausen kr. 200Kaffe/te med kage kr. 50 ved forud køb ellers kr. 65 på aftenen.Bestilles, som tilkøb under billetkøbet. Bestilling af middagen foregår, som tillægsbestilling for hver billet du køber.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 09.11.2022 19:00-20:50 KUC Anne-Grethe Bjarup Riis
Anne-Grethe Bjarup Riis
Foredragsholder

Anne-Grethe Bjarup Riis

Anne-Grethe Bjarup Riis er skuespillerinde, filminstruktør og forfatter, som er kendt for bl.a. Halalabad Blues (2002), Hvidsten gruppen (2012) og Idioterne (1998).

Se traileren til filmen...

Denne video kan du kun se, hvis du accepterer alle cookies.

Traileren til filmen "Hvidstengruppen II - De efterladte"