Skip to content
Myter om klimaet hos FOF Sydjylland

Myter om klimaet, du ikke skal hoppe på

En IPCC-skeptiker tager bladet fra munden

Spørgsmålet om årsagen til nutidens klimaforandringer og de mange følgevirkninger er langt mere kontroversielt, end det fremstilles af FN’s klimapanel IPCC og nyhedsmedierne, for naturen selv viser noget andet end de mangelfulde computer-producerede klimamodeller. Men det er vore politikere ude af stand til at opfange og reagere rationelt på, for de har blind tillid til IPCC som klimaorakel og lukker dermed sig selv ude fra relevant information. På klimaområdet er det politiske miljø og nyhedsmedierne stærkt præget af meningspres og selvcensur.

Den ensidige klimadebat forstærkes ved den stadige brug af påstanden om, at der blandt forskerne er 97 pct. enighed om, at størstedelen af den globale opvarmning er menneskeskabt. Som vi skal se, er påstanden 100 pct. forkert, men den bruges til at affærdige såkaldte skeptikere og afmontere enhver seriøs klimadebat, men også til at skabe videnskabeligt alibi for politiske beslutninger, som griber stadig stærkere ind i samfundets aktiviteter med store menneskelige og økonomiske omkostninger.

Vi skal i foredraget se nærmere på nogle af de mange myter og skrækscenarier om klimaet, som males med den brede pensel på nyhedsfladerne og i læserbreves, debatindlægs og alarmforskningens følelsesladede indslag om børns, børnebørns og klodens håbløse fremtid – men som vi ikke skal hoppe på: Tvivlen er forskningens adelsmærke, mens antiskepticisme er pseudovidenskab og udfordrer ytringsfriheden og demokratiet.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 17.03.2023 10:00-12:15 KUC Johannes Krüger

Johannes Krüger