Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Post Traumatisk Sarajevo Disorder - Dagbog fra Sarajevo

Post Traumatisk Sarajevo Disorder - Dagbog fra Sarajevo

I efteråret 1992 drog 142 danske soldater til det krigshærgede, som de første af en lang række danske fredsbevarende FN-soldater, i Bosnien. Men der var ingen fred. Der var blodig borgerkrig! De var unge, engagerede og ansvarlige. De tog den humanitære opgave på sig; at arbejde for at sikre fred og nødforsyninger til civilbefolkningen, vel vidende at det kunne koste liv og førlighed.

Suzi Apelgrens fortælling bygger på hendes egen dagbog fra udsendelsen med UNPROFOR HQ COY BHC hold 1. ”Vores udsendelse var historisk, da vi var de første danske soldater i krig siden 1864. Desværre har op imod 80% af os efterfølgende fået PTSD, fordi ingen, hverken politikere eller forsvarets ledelse, havde undersøgt, hvad de sendte os ud i – og hvad dét krævede. Der var heller ingen der var forberedt på at hjælpe os hjem igen".

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 16.11.2022 14:00-16:45 Suzi Elena Apelgren

Suzi Elena Apelgren