Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
Kom og oplev et foredrag med Jørn Buch hos FOF Sydjylland

Ukraine og Rusland

Lille Rusland og Moder Rusland

Med Ruslands invasion af Ukraine den 24. februar 2022, ønskede den russiske præsident Putin, at demonstrere, at Ukraine, efter hans opfattelse, var en historisk og uadskillelig del af Rusland. Samtidig anklagede han NATO for at have ført en aggressiv og omklamrende politik overfor Rusland.

Med udgangspunkt i den aktuelle situation ser vi på, i hvor høj grad, der historisk har været forbindelser mellem Ukraine og Rusland – og hvordan Putin med krigen mod Ukraine har ødelagt hele efterkrigstidens møjsommeligt opbyggede regelbaserede verdensorden.

Vi kommer også ind på, at Rusland i realiteten er opstået som en del af det fra Middelalderen ortodokse Kiev-rige, og at det først er med det 19. århundredes nationalisme, at der opstod en forestilling om en selvstændig ukrainsk identitet, som førte til oprettelsen af den første selvstændige ukrainske stat efter 1. Verdenskrig. Den blev dog allerede i 1922 en integreret del af det nyoprettede Sovjetunionen. Men med Murens fald i 1989, blev der skabt muligheder for oprettelsen af det moderne Ukraine i 1991.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 30.09.2022 10:00-12:15 KUC Jørn Buch

Jørn Buch