Skip to content
Lenin statue

X-CCCP … Identitetskriser på østfronten

Identitetskriser på østfronten

De fleste over 40 år kan huske den kolde krig. De færreste ved imidlertid, hvilke mekanismer der trådte i kraft efter Sovjetunionens fald og hvad det foreløbige resultat af den store omvæltning egentlig er.

Eventyreren Jan Tvernø blev på sin første rejse i en tidligere sovjetrepublik meget fascineret af den dybe identitetskrise, som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 30 år efter Sovjetunionens kollaps.

En identitetskrise, som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historie, persondyrkelse, evig selvhævdelse og glemte konflikter, så hvis Transnistrien, Gagausien, Nagorno-Karabakh, Karakalpakstan og Gorno-Badakshan lyder ubekendt, så tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret kontrastfyldt rejse fra vores egen baghave i Østeuropa via Stalins barndomshjem i Kaukasus til de svært tilgængelige grænseområder mod Afghanistan og Kina.

Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, røverkommunisme, miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler og Gucci ure. Samtidig skildres også nogle smukke nationer med dybe traditioner og gæstfrie befolkninger.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 08.12.2021 14:00-16:45 Rødding Centret Jan Tvernø
Jan Tvernø
Foredragsholder

Jan Tvernø