Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
X-CCCP med Jan Tvernø

X-CCCP - identitetskriser på Østfronten

Identitetskriser på Østfronten

De fleste over 40 år kan huske den kolde krig. De færreste ved imidlertid, hvilke mekanismer der trådte i kraft efter Sovjetunionens fald og hvad det foreløbige resultat af den store omvæltning egentlig er.

Eventyreren Jan Tvernø blev på sin første rejse i en tidligere sovjetrepublik meget fascineret af den dybe identitetskrise, som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 30 år efter Sovjetunionens kollaps.

En identitetskrise, som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historie, persondyrkelse, evig selvhævdelse og glemte konflikter, så hvis Transnistrien, Gagausien, Nagorno-Karabakh, Karakalpakstan og Gorno-Badakshan lyder ubekendt, så tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret kontrastfyldt rejse fra vores egen baghave i Østeuropa via Stalins barndomshjem i Kaukasus til de svært tilgængelige grænseområder mod Afghanistan og Kina.

Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, røverkommunisme, miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler og Gucci ure. Samtidig skildres også nogle smukke nationer med dybe traditioner og gæstfrie befolkninger.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 11.11.2022 10:00-12:15 KUC Jan Tvernø
Jan Tvernø
Foredragsholder

Jan Tvernø

Jeg er et helt almindeligt menneske, som på min egen kringlede facon, har formået at skabe en usædvanlig tilværelse med mange berigende oplevelser ude i verdens yderste afkroge. Jeg synes derfor selv, at jeg er et meget privilegeret menneske og har noget at byde på af almen interesse.

Jeg holder foredrag, fordi jeg gerne vil medvirke til at afmystificere og afdramatisere den fantastiske verden vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige interkulturelle møder med helt almindelige mennesker, i eksempelvis Sudan, Iran, Bolivia, Mongoliet eller Papua Ny-Guinea.

Jeg holder meget af at formidle dette budskab om forståelse på tværs af forskelligheder på en humoristisk, selvironisk og rigt illustreret facon med mit eget, tør jeg godt sige, meget roste billedmateriale.