Skip to content
Hensyntagende træning hos FOF

Ballet-lignende motion (demens)

For dig med demens

Befolkningsundersøgelser tyder på, at musik og motion i alderdommen nedsætter risikoen for, at udvikle en demenssygdom. Ballet er, som kendt, en intensiv fysisk træningsform, og er en god måde at få moderat til hård konditionstræning efter deltagernes aktuelle niveauer og konditioner. Her øger vi smidigheden, balancen, kropsholdningen bliver bedre, man får mere graciøse bevægelser og en bedre rytmesans, samtidig med at vi øger det fysiske velvære og får en bedre muskelstyrke.

Vi tilpasser klassisk balletmusik og niveauerne til netop dit behov. Glad bevægelse og kendte musiknumre giver altid plads til hukommelse.

Der er ikke krav med sko og tøj, bare du har noget på, du er glad for og som er behageligt at bevæge sig i.

Der laves øvelser på gulv, på cellerciser og ved barre, alt sammen understøttet af musik.


Dette hold er for dig, der ikke kan deltage på et almindeligt hold. Der skal derfor udfyldes en handicap erklæring ved underviseren på første mødegang du deltager. Manglende underskrift på en handicap erklæring fra underviseren medfører at deltagelse på holdet skal afvises.

... i så fald henvises til vores øvrige hold.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 14.09.2023 10:00-12:00 Idrætsbygningen Ying Chen
2 Torsdag 21.09.2023 10:00-12:00 Idrætsbygningen Ying Chen
3 Torsdag 28.09.2023 10:00-12:00 Idrætsbygningen Ying Chen
Se alle Se færre
Ying Chen
Underviser

Ying Chen

Underviser i både kinesisk og balletlignende motion.

Som underviser i kinesisk
Jeg er uddannet cand.merc. i Danmark og ingeniør i Kina.

I begge lande har jeg mange års erhvervserfaring i forskellige brancher, der giver mig en dybere forståelse af både kulturelle, samfunds-, uddannelses- og forretningsmæssige forskelle mellem Kina og Danmark.

I 7 år har jeg undervist i kinesisk hos FOF Sydjylland.

Som underviser i balletlignende motion
De seneste 17 år har ballet været en vigtig del af mit liv. Glæden ved at danse og kærligheden for alle former for dans, er grunden til jeg underviser i ballet. Undervisningen er for alle aldre, hvor der altid er plads til, at man kan være sig selv og have det sjovt.

Jeg har trænet som klassisk balletkursist hos 3 klassiske balletdansere/undervisere i 8 år, og jeg mener at ALLE kan træne med balletøvelse som træningsform. Vi har alle brug for bedre koncentration, balance, styrke og fleksibilitet.

Vi tilpasser bevægelser og laver balletøvelser, så du føler dig glad og elegant. Dans er nemlig en rigtig god måde at få et godt fysisk og mentalt velvære på, samtidig med at man belønnes med en god kropsholdning og graciøse bevægelser.