Skip to content

Kontoret har sommerferielukket og er tilbage igen den 8. august. Du kan stadig tilmelde dig det du gerne vil gå til via hjemmesiden og få besked som en af de første, når vi har mere inspiration, spændende kurser, nyheder og events nær dig... Du ønskes en rigtig god sommer og på gensyn!

Tilmeld dig nyhedsbrevet
GOK i Rødding med FOF Sydjylland

GOK bevægelse for gigt ramte i varmt vand

I samarbejde med Gigtforeningens Oplysningskreds i Rødding

Vi laver bevægeøvelser i vand, målrettet dig, der har funktionelle problemer i bevægeapparatet, såsom gigt, ryglidelser, nakkeproblemer, udskiftede led eller andre hæmmende lidelser.

Træning i varmt vand er smertelindrende, og øvelserne vil føles blødgørende på led og muskler.

Træningen er for dig som har behov for skånsom træning, og derfor ikke kan deltage på almindeligt hold i bassin.

Hvordan foregår undervisningen?

Hver mødegang består af cirka 45 minutter. De første 30 minutter undervises i det ca. 34 grader varme vand. I den resterende tid er der ikke undervisning og du kan vælge at bruge den i f.eks. dampbad, koldtvandsspand eller sauna; der er fortsat livredder til stede ved bassinerne.

Forudsætning for deltagelse på et handicaphold

Deltagelse forudsætter deltagerens underskrift på en tro og loveerklæring fra underviseren på første mødegang – og at underviseren vurderer at deltageren opfylder kommunens forudsætninger for deltagelse på et særligt tilrettelagt hold. Ellers skal deltageren afvises fra deltagelse. Underviseren vurderer, om en kursist bør flyttes fra et handicaphold til et alment hold – eller omvendt.

Handicapundervisning er almindelig aftenskoleundervisning, hvor underviseren er nødt til at tage et sådant hensyn til den enkelte deltager, at undervisning på hold af normal størrelse ikke giver mening.

På handicaphold tages der særlige hensyn i den pædagogiske tilrettelæggelse, fordi kursisterne har et særligt pædagogisk behov for ekstra opmærksomhed fra underviserens side.

Kurset er tilrettelagt, så den enkeltes situation i forhold til kursets indhold tilgodeses i videst muligt omfang.

For at kunne betragtes som handicappet i forhold til undervisningen skal der være et konkret handicap i forhold til det konkrete undervisningsforløb. Det er f.eks. ikke et handicap at være overvægtig, ældre eller gravid – eller at mødekalenderen for et handicaphold er mere belejlig end mødekalenderen for et alment hold. 

Har du spørgsmål?

Kontakt FOF Sydjyllands kontor for en dialog om, hvorvidt deltageren er handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne. I forbindelse med deltagerens underskrift på en tro og loveerklæring ved underviseren på første mødegang, kan underviseren forklare og svare på spørgsmål – men det anbefales at være afklaret i forbindelse med tilmeldingen til holdet. Send en mail eller ring til FOF Sydjylland.

Manglende underskrift på en tro og loveerklæring fra underviseren medfører at deltagelse på holdet skal afvises

... i så fald henvises til vores øvrige hold

Information

  • Dato 23.08.2022-13.12.2022
  • Adresse Rødding Centret
    Søndergyden 15
    6630 Rødding
  • Lokale Varmtvandsbassin
  • Bemærkninger Der er mulighed for at få et særtilskud fra Gigtforeningens oplysningskreds i Rødding på kr. 200. For at tilgå den pris, skal du klikke i firkanten med teksten ud for: Jeg er berettiget til nedsat pris eller køber en rejse. Når du i tilmeldingsforløbet, når til tilskud og pristyper, kan du vælge rabatprisen til venstre for det viste beløb.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 23.08.2022 10:30-11:10 Rødding Centret Elisa Vistisen
2 Tirsdag 30.08.2022 10:30-11:10 Rødding Centret Elisa Vistisen
3 Tirsdag 06.09.2022 10:30-11:10 Rødding Centret Elisa Vistisen
Se alle Se færre
Underviser

Elisa Vistisen